Dış ticaret meslek liseleri açılıyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Tanıtım ve Alt Protokol İmza Töreni'nde yeni açılan dış ticaret meslek liseleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM 16.03.2021, 13:18 16.03.2021, 15:01
Dış ticaret meslek liseleri açılıyor

Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Tanıtım ve Alt Protokol İmza Töreni’ne katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu liselerin kariyer yapma amacı olan gençler için önemli avantajlar sağladığını belirtti.

“İstihdam açısından imkanlar sağlamasını hedefliyoruz”

Dış ticaret meslek liselerinin, bu alanda istihdam edilmesi düşünülen gençlerimiz için önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.

Bu proje kapsamında burs, staj ve istihdam açısından avantajlı imkânlar sağlamasını hedeflediklerini aktaran Bakan Pekcan, Bakanlıklar ve TİM’in çalışmalarıyla okulların, Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ismiyle yapılandırıldığını açıkladı.

Öğrencilere de seslenen Bakan Pekcan, öğrencilerin bu liselere kaydolmalarını ve önümüzdeki yılların dış ticaretçileri olarak hayata önemli bir başlangıç yapmalarını tavsiye ettiğini aktardı. Pekcan ayrıca, bu liselerin 81 ildeki ihracatçılar için de lazım olan insan kaynağını yetiştireceğini ve bu liselerden mezun olan gençlerin istihdam edilebileceğini belirtti.

Yorumlar (0)