Çavuşoğlu: Tarih bize hep yanlış anlatıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Tarih okuyun, tarih bilen insanlar ülkenin geleceğine daha iyi yön veriyor. Doğru kaynaklardan okuyalım. Maalesef bizim çocukluğumuzda tarihteki birçok konular bize çok yanlış anlatıldı. Doğru kaynaklardan tarihi öğrenemedik, hep yönlendirme" ifadelerini kullandı.

EĞİTİM 12.06.2019, 12:07
Çavuşoğlu: Tarih bize hep yanlış anlatıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, üniversite öğrencilerine tarih okumaları tavsiyesinde bulunarak, "Tarih okuyun, tarih bilen insanlar ülkenin geleceğine daha iyi yön veriyor. Doğru kaynaklardan okuyalım. Maalesef bizim çocukluğumuzda tarihteki birçok konular bize çok yanlış anlatıldı. Doğru kaynaklardan tarihi öğrenemedik, hep yönlendirme." diye konuştu. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesindeki diploma takdim töreninde konuştu. Çavuşoğlu, Türkiye'de gerçek anlamda eğitim için kurulan üç vakıftan bir tanesinin Hamdullah Emin Paşa Vakfı olduğunu söyledi.

Vakıf bünyesinde beş yıl önce ektikleri tohumların meyvesini bugün topladıklarına değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hamdullah Emin Paşa Üniversitesinden mezun olan tüm öğrencileri tebrik etti. 

Kendisinin de 35 yıl önce Hamdullah Emin Paşa Vakfı Lisesinin ilk mezunu olduğunu aktaran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilk mezun olmanın avantajlarını da zorluklarını da çok iyi bildiğini dile getirdi. 

Üniversitenin büyüme aşamasında bugünkü mezunların katkılarını da beklediklerini anlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, üniversitenin daha da büyümesi için çaba sarf edeceklerini, yeni bölümler, fakülteler açılacağını ve ilave bina yapılacağını bildirdi.

Bir üniversite kurmanın kolay olmadığına işaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Zordu ama başardık. Kurulan bir üniversiteyi ayakta tutmak ve büyütmek daha da zor, bunu da hep beraber başaracağız." diye konuştu. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, üniversitenin kurulmasına ve bugünlere gelmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti.

"İnandığınız yoldan asla vazgeçmeyin"

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Kendilerinize bir yol çizmişsinizdir biliyorum. İnandığınız yoldan vazgeçmeyin, koyduğunuz hedeften asla ama asla vazgeçmeyin. Belki ilk denemelerinizde başarılı olmayabilirsiniz ama inandığınız yolda kararlılıkla yürüyebilirseniz hedefinize mutlaka bir gün ulaşırsınız. Hiçbir zaman karamsar olmayın. Üniversitemizin eğitim dili İngilizce. Öğrencilerimize yabancı dillerini çok iyi geliştirmelerini öneriyorum. Küresel dünyadaki gelişmeleri çok iyi takip etmelerini ve iletişime önem vermelerini tavsiye ediyorum. Her şey insan içindir, insan odaklıdır. Çevrenizle ve insanlarla iyi ilişkiler içinde bulunun. Ben iyi ilişkiler kurmanın çok faydasını gördüm, hayatımın her kademesinde, ve tabii ki de en çok da siyasette gördüm. Ne iş yaparsanız yapın, her zaman en iyisini yapmaya çalışın." 

Kendisinin eğitimini tamamlarken babasının çiftliğinde de çalıştığına değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hayatı boyunca yaptığı her işin en iyisini yapmaya çalıştığını, bunun da çok faydasını gördüğünü söyledi. 

"Tarihi doğru kaynaklardan okuyun"

Öğrencilere hayatı ciddi almalarını ancak pozitif enerjilerini de kaybetmemelerini tavsiye eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Tarih okuyun, tarihi iyi bilen insanlar ülkenin geleceğine daha iyi yön veriyor. Doğru kaynaklardan okuyun. Bizim çocukluğumuzda maalesef tarihin geneli ve özellikle tarihteki bazı konular bize çok yanlış anlatıldı. Doğru kaynaklardan tarihi öğrenemedik, hepsi yönlendirme. O yüzden doğru kaynaklardan tarihimizi ve dünya tarihini iyi okuyun."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, öğrencilere spor, müzik gibi bir alanda hobi edinmelerini önerdi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da ülkenin hedeflerine iyi yetişmiş genç nesillerin ulaştıracağını, gençlerin, çocukların eğitiminin çok önemli olduğunu anlattı.

Yorumlar (0)