Bakan Selçuk: "Yazın 2 ay okullar açık olacak" yorumu doğru değil!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapılmayacak. 'Yazın 2 ay okullar açık olacak' yorumu doğru değil." açıklamasını yaptı.

EĞİTİM 16.04.2020, 14:25 16.04.2020, 14:45
Bakan Selçuk: "Yazın 2 ay okullar açık olacak" yorumu doğru değil!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yazın 2 ay okullar açık olacak" şeklindeki yorumların doğru olmadığını söyledi. 

Bakan Selçuk, katıldığı bir canlı yayında, eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Selçuk, "Öğrenmede unutmanın olmaması için çabalıyoruz. Telafi eğitiminin amacı tamamlayıcı olması. Okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapılmayacak. 'Yazın 2 ay okullar açık olacak' yorumu doğru değil. Veliler çocuklarla eğlenip bilgilenebilirler." ifadelerini kullandı. 

"LGS ile ilgili şu anda bir tarih değişikliği yok"

Liseye Geçiş Sınavı'nın (LGS) ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin Selçuk, şunları söyledi:

Bu konu bizim kararımıza göre belirlenecek bir konu değil. Bilimsel verilerle karar verilmesi gereken bir durum. Dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler ele alarak Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda bir karar verilmesi gerekiyor. Önümüzdeki haftalarda, günlerde her gün yaptığımız değerlendirmeleri artırıp bu konudaki kararı paylaşacağız. LGS ile ilgili şu anda bir tarih değişikliği yok. Ama koşullar değiştiğinde bir zaruret olursa, bu meseleyi yeniden ele alırız.

"Okulların 30 Nisan'da açılmasıyla ilgili kararımızı gözden geçirebiliriz"

Selçuk, okullara verilen aranın uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin, "Eğer koşullar gerektirirse okulların 30 Nisan'da açılmasıyla ilgili kararımızı yeniden gözden geçiririz." dedi. 

Yorumlar (0)