Bakan Özer'den "ücretsiz yaz okulları" müjdesi!

2021-2022 eğitim öğretim yılını değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, oldukça başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını söyledi. Bu yaz 4 farklı ücretsiz yaz okulunun açılacağı müjdesini veren Bakan Özer, konuya ilişkin detayları aktardı.

EĞİTİM 17.06.2022, 20:50 17.06.2022, 20:56 Hakan Öksüz
Bakan Özer'den "ücretsiz yaz okulları" müjdesi!

Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilen kağıt temizlik ürünleri, ihraç edilmek üzere tıra yüklendi. "İlk ihracat tırı", Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan Bakan Özer, 2021-2022 eğitim öğretim yılını değerlendirdi.

2021-2022 eğitim öğretim yılının sorunsuzca tamamlandığını kaydeden Özer, koronavirüs salgını döneminde uygulanan karantinadan bahsetti. Bakan Özer, o dönemde büyük fedakârlıklarla görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan öğretmenlerin, "sürecin kahramanları" olduğunu belirtti.

"Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimin yerini tutamıyor"

Pandemi döneminde yüz yüze eğitimin kesintiye uğradığını hatırlatan Özer, "Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimin yerini tutamıyor. Yüz yüze eğitim, öğrencilerin hem sosyal hem de psikolojik gelişimi için önemli. Buralarda kendi yaşıtlarıyla çeşitli spor ve kültür faaliyetlerine katılıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Karantinadan sonra okula dönmekte zorlandılar"

Karantinaların uygulandığı dönemde öğrencilerin yaklaşık 1,5 yıl boyunca online eğitim gördüğünü aktaran Milli Eğitim Bakanı Özer, "Okula dönmekte zorluk çektikleri bir gerçek. Bu travmayla başa çıkmak zor. Yine de oldukça hızlı adapte oldular. Çocuklarımızın eksiklerini gidermek için elimizden gelenin fazlasını yapacağız." diye konuştu.

"Yaz okulları, ücretsiz olacak"

Yaz okulları ile ilgili de bir müjde veren Bakan Özer, "Bu yaz, dört farklı yaz okulu açacağız. Ücretsiz olacaklar. Bunlar; sanat yaz okulu, bilim yaz okulu, matematik yaz okulu ve İngilizce yaz okulu olacak. Öğretmenler, arzu ettikleri illerdeki kurslarda ders verecekler. Bunun için iki ders ücreti alacaklar." ifadelerini kullandı.

"Meslek liseleri, 1 milyar 162 milyon liralık üretim yaptı"

Mesleki eğitimde önemli bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Bakan Özer, "Fen lisesini kazanan öğrenciler bile artık meslek liselerine gitmek istiyor. Mesleki eğitimde büyük gelişme var. Üretim kapasiteleri arttı. Meslek liselerimizin üretimi, 2021 yılında ülkeye 1 milyar 162 milyon lira kazandırdı. 2019 yılında bu gelir, 200 milyon lira civarındaydı." dedi.

Yorumlar (0)