Bakan Özer: Aşılı, antikorlu öğretmen oranı yüzde 90’a çıktı

Milli Eğitim Bakanı Özer, iki doz aşısını olan öğretmen oranının okullarda toplamda yüzde 90 seviyesine ulaştığını kaydetti.

EĞİTİM 08.10.2021, 19:42
Bakan Özer: Aşılı, antikorlu öğretmen oranı yüzde 90’a çıktı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Balıkesir’e gidip il ve ilçe milli eğitim müdürleriyle değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Okullardaki eğitim durumu ve aşılanmaya ilişkin bilgi veren Özer, vakaların olduğu sınıflarda bir kapatma durumunun olmadığını söyledi.

Özer, sınıflarda yüz yüze eğitime 14 günlük ara verildiğini söyleyerek aşılamanın önemine vurgu yaptı.

“Antikorlu ve aşılı öğretmen oranımız yüzde 90 oldu”

Bakan Özer, aşılanan öğretmenlerin sayısının arttığına işaret ederek, “Her gün öğretmenlerin aşılanma oranının arttığını görüyoruz. Türkiye’nin tamamında şu an 2. dozunu olan öğretmen sayımız yüzde 85 düzeyine ulaştı. Antikor oluşturan öğretmenlerimizin sayısı ise yüzde 5 düzeyinde. Şu anda antikor oluşturan ve aşılanan öğretmen oranımız yüzde 90’lardadır.” dedi.

“14 gün boyunca eğitime ara 10 güne düştü”

Bugünden itibaren yüz yüze eğitimde 5. haftanın geride kaldığını söyleyen Özer, “Sağlık Bakanlığı’mız ve Bilim Kurulu’muzla koordineli bir şekilde süreci yürütüyoruz. Defaatle yapmış olduğumuz gibi okulu direk kapatmayıp vakanın görüldüğü sınıflarda eğitime 14 gün boyunca ara veriyoruz. Bakanlığımız ve Bilim Kurulu’muz 14 günlük süreyi de 10 güne çekti.” şeklinde konuştu.

“Eğer sonuç negatif çıkarsa veli rızasıyla okula devam edebilir”

Özer, yüz yüze eğitimin verildiği sınıflarda semptomu olmayan öğrencilerin 5. günün sonunda velisinin rızası olması durumunda PCR yaptırıp sonucu negatif çıkarsa yüz yüze eğitime dönebilme olanağının getirildiğini ifade etti.

“Yüz yüze eğitime ara verdiğimiz sınıflarımız var”

Özer açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Şu anda süreç, eylül ayına göre daha da rahat bir şekilde kısa süreli aralarla başarılı bir şekilde sürüyor. Geçtiğimiz hafta itibarıyla 71 bin 320 okul içinden yalnızca 2 tanesi yüz yüze eğitime ara vermişti. Bugün ise yüz yüze ara eğitime ara verilen okulumuz yoktur. Ama elbette yakın temastan dolayı ara verilen sınıflarımız vardır.”

Yorumlar (0)