AÖF uygulaması çöktü

AÖF sınav sonuçları ile ilgili son dakika açıklaması yapıldıktan ve sonuçlar erişime açıldıktan kısa süre sonra AÖF'ün akıllı telefon uygulaması çöktü.

EĞİTİM 13.06.2019, 11:28
AÖF uygulaması çöktü

Bayram tatilinin araya girmesiyle uzun süredir devam eden bekleyiş sona erdi. Sonuçların ilk olarak Anadolu Üniversitesine ait mobil uygulamasından açıklanıyor olması nedeniyle yüz binlerce öğrencinin mobil uygulamasına aynı anda girmesi nedeniyle uygulama çöktü.

Zaman zaman erişimin sağlanabildiği ancak yoğunluk nedeniyle erişimin neredeyse sağlanamadığı uygulamada aksaklık sürüyor.

Dün Anadolu Üniversitesi’nden bilgilendirme gelmiş ve sonuçların 13 Haziran’da erişime açılacağı bilgisi verilmişti.

AÖF sonuçları nereden ve nasıl öğrenilebilecek?

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi final sınavı sonuçları Anadolu Üniversitesi tarafından bugün erişime açıldı ancak yüz binlerce adayın aynı anda giriş yaptığı uygulama stabil çalışmıyor. Erişimin genel olarak sağlanamadığı mobil uygulama çoğu zaman ise "erişim sağlanamadı" uyarısı veriyor.

Adayların merakla beklediği sonuçlar neticesinde mezun olma durumunda olan adaylar ve diğer öğrenciler diledikleri takdirde 3 ders sınavına da katılabilecek. Kredi sorunu olmayanlar ise bir üst sınıfa geçecek ya da mezun olmuş olacak.

AÖF SONUÇ SORGULAMA NEREDEN YAPILACAK?

Final sınavına ilişkin sonuçlar Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin Açıköğretim Fakültesi’ne ait sistemde bulunuyor. “/login.anadolu.edu.tr” adresinden e-posta adresi veya kimlik numaraları ile şifrelerini giren adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarını sorgulayabiliyor. Sonuçlar şimdilik sadece Anadolu Mobil uygulamasında yer alıyor.

3 DERS SINAVI NE ZAMAN?

3 ders sınavları 27 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav merkezlerinin açıklanacağı tarih ise 22 Temmuz 2019.

AA, AB, BA, BB, BC, CB, CC NOTLARI NE ANLAMA GELİYOR?

AA, AB, BA, BB, BC, CB, CC harf notları geçer yani başarılı harf notları arasında bulunuyor. Bu notları alan adaylar sırasıyla en yüksek  AA olacak şekilde o derse ait başarı ortalamasını öğrenmiş oluyor.

CD, DC VE DD HARF NOTLARI GEÇER NOT MU?

CD, DC ve DD notları koşullu geçerli harf notları arasında bulunuyor. Yani adayın AGNO’su (ağırlıklı genel not ortalaması) 2.00’ın üzerindeyse öğrenci bu derslerden geçmiş oluyor. Ancak AGNO 2.00’ın altındaysa bu dersler yeniden alınıp AGNO yükseltilebiyor. CD, DC ve DD harf notları yükseltmelerde kullanılabilen dersler içerisinde yer alıyor.

FF HARF NOTU NE ANLAMA GELİYOR?

FF harf notu öğrencinin almış olduğu dersten kaldığı yani o dersten geçemediği anlamına geliyor. AGNO ayrımı yapılmaksızın öğrencinin bu dersi yeniden alması gerekiyor.

Yorumlar (0)