45 bin öğretmen alımına dair atama takvimi belli oldu

45 bin öğretmen ataması hakkında beklenen haber sonunda geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün itibariyle 45 bin yeni öğretmen atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını ilan ettiklerini açıkladı.

EĞİTİM 24.03.2023, 10:59
45 bin öğretmen alımına dair atama takvimi belli oldu

Öğretmen atamaları ile ilgili beklenen haberi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer paylaştı. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, öğretmen ataması ön başvurularının 27 Mart-1 Nisan günleri arasında alınacağını, atamaların ise 8 Mayıs günü gerçekleştirileceğini ifade etti.

Tarihler netleşti

Adayların öncelikle sözlü sınava girecekleri sınav merkezlerinin 4 Nisa günü duyurulacağını ifade eden Özer, "Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan günleri arasında düzenlenecek. 18 Nisan tarihinde ise sonuçlar paylaşılacak. Adaylarımızın atama tercihlerini 2-6 Mayıs aralığında alacağız. 8 Mayıs günü ise atama sonuçlarını duyuracağız. 1 Eylül gününden başlayarak öğretmenlerimiz okullarında vazifelerine başlamış olacak. Eğitim kadromuza katılım sağlayacak bütün öğretmen adaylarımıza vazifelerinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

103 branş adına atama sağlanacak

Öğretmenlik adına atamaya esas olarak belirlenen 103 kısımdan atama sağlanacağını dile getiren Özer, "45 bin öğretmen atamasında, din kültürü ve ahlak bilgisi alanı için 2 bin 604, ilköğretim matematik 2 bin 656, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, rehberlik alanına 3 bin 604 ve sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan ayrıldı" ifadesinde bulundu.

Atamanın sağlanacağı alanlara başvuruda bulunacaklar adına 50 taban puanının dikkate alındığını aktaran Özer, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın daha öncesinde duyurduğu yeni 45 bin öğretmen ataması, son 20 sene içerisindeki en büyük ve ilk öğretmen ataması olarak kayıtlara geçecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)