3 ilde eğitime ara verildi

Bazı illerde etkili olan olumsuz hava koşulları sebebiyle 3 ilde eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

EĞİTİM 21.03.2024, 23:50 23.03.2024, 12:26 Şeyda Gül
3 ilde eğitime ara verildi

Hakkari Valiliği, eğitim ve öğretime ara verildiğini açıkladı. Kent genelinde gece saatlerinde başlayacak yoğun yağışların (bölgesel olarak kar ve yağmur), sabah da devam edeceğinin öngörüldüğü ifade edilen açıklamada, sel riski başta olmak üzere çığ ve taşkın ihtimalinin göz önünde bulundurulduğu vurgulandı.

Engelli ve hamile personel idari izinli sayılacak

Bu nedenle 22 Mart Cuma günü il genelinde yüksek öğretim kurumları hariç, kreş, anaokulları, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitimi ile Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde eğitim öğretime ara verildiği kaydedilen açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Sivas

Sivas Akıncılar Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ilk, orta ve liselerde eğitim öğretime 1 gün ara verildiği ifade edildi. Açıklamada, Sivas merkez ve ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürdüğü vurgulandı.

Şırnak

Şırnak Valiliği’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Beytüşşebap ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildiği duyuruldu. Uludere ve Cizre ilçesinde de sağanak nedeniyle bugün tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime ara verildiği bildirilen açıklamada, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Yorumlar (0)