Yeşilçam'ın ünlü isminden kötü haber geldi: Bahar Öztan kansere yenik düştü

Yeşilçam'ın gamzeli güzeli olarak tanınan Bahar Öztan, uzun süredir mücadele ettiği kolon kanseri sebebiyle yaşamını yitirdi.

YAŞAM 22.03.2024, 00:08 22.03.2024, 00:17 Şeyda Gül
Yeşilçam'ın ünlü isminden kötü haber geldi: Bahar Öztan kansere yenik düştü

Yeşilçam’ın gamzeli güzeli 61 yaşındaki oyuncu Bahar Öztan, bir süredir kolon kanseri nedeniyle hastanede tedavi görüyordu. Daha önce 3 kez kanseri yenen oyuncu Bahar Öztan’ın tedavi görüdüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybettiği öğrenildi. Öztan, yarın ikindi namazına müteakip Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Hepimiz çok üzgünüz

Acı haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Bora Gencer, biricik dostu, dünyalar güzeli Gamzeli Bahar Öztan'ın tedavi gördüğü hastanede verdiği yaşam mücadelesinde kaybettiklerini ifade etti. “Hepimiz çok üzgünüz. Tüm sanat camiasına ve ailesine sabırlar dilerim” diyen Gencer, merhumenin cenazesinin Üsküdar Şakirin camiinde kılınacak ikindi namazından sonra Karacaahmet mezarlığına defnedileceğini vurguladı. Bora Gencer, “Allah rahmet eylesin” dedi.

“Dualarınıza ihtiyacım var” demişti

Geçtiğimiz aylarda paylaşım yapan Bahar Öztan; “Herkese selam ve sevgiler. Uzun zaman oldu yazamadım sizlere. Dün İstanbul’a hastaneye geldim. Benim kıymetli hocalarımın kararı önümüzdeki hafta ameliyat olacağım yönünde ve her zamanki gibi dualarınıza ve sevginize ihtiyacım var” ifadelerini kullanmıştı.

Bahar Öztan kimdir?

11 Ağustos 1962 tarihinde İskenderun'da dünyaya gelen Bahar Öztan, sayısız reklam filminde yer aldı. Reklam filmlerinden sonra halkın dilinde Gamzeli Güzel olarak tanınmaya başlayan Öztan, dönemin ilgi gören fotoromanlarında da büyük beğeni topladı. Çarli'nin Melekleri ve Barış Manço ile birlikte yer aldığı fotoromanlarla herkesin beğenisini kazanan Bahar Öztan'ın yapımcılar tarafından dikkat çekmesi de çok zaman almadı. Kısa süre sonra Şaşkın Milyoner filmiyle sinema hayatına başlayan Bahar Öztan, Yeşilçam'ın Gamzeli Güzeli lakaplı en önemli oyuncularından biri oldu. Sürekli sahne teklifi almaya başlayan Öztan, 1987 yılında ilk kez İzmir Fuarı'nda Bülent Ersoy'la halk konserlerinde ve Seda Sayan'la çalışmaya başladı. O günden itibaren yurt içi ve yurt dışı sahne çalışmalarını sürdüren Öztan, 1991 yılında Bodrum Yalıkavak'ta butik oteli Spring Otel'i işletmeye başladı.

Uzun yıllar ses eğitimi aldı

1993 yılında evlenerek iki yıl sonra oğlunu kucağına alan Öztan, 1999 yılında Bodrum'da Prens Prenses isimli bir anaokulu açtı. 2001 yılında Amerika'ya giden Öztan, uzun bir süre Amerika ve Bodrum'da yaşadı. 2007 yılında tekrar İstanbul'a yerleşen Öztan, en son 2007 yılında Koliba Film'in çektiği, Aşk Kapıyı Çalınca ve ayrıca Erler Film'in çektiği Görgüsüzler dizilerinde oynadı. Halen formunu ve enerjisini koruyan Öztan, sevenlerini mutlu edecek bir haberle geldi. Bir yandan oyunculuğa devam etmek üzere görüşmelere başlayan Öztan, diğer yandan da çok sevdiği müzik için uzun yıllardır ses eğitimi almaya devam etti. Öztan, uzun yıllar sonra ilk defa 2011 yılında yönetmenliğini fortuna Zafer'in yaptığı NutriFin reklam filmiyle ekrana geri döndü.

Yorumlar (0)