Beşiktaş'tan Montella'ya cevap: Ne tarafından baksak iş sıkıntılı

Genç oyuncuları Semih Kılıçsoy'un A Milli Takım'dan Ümit Milli Takımı'na gönderilmesine ilişkin açıklamalar da bulunan Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Mete Vardar, “Bir kere ahlaki değil. İşin ne tarafından baksak iş sıkıntılı” dedi.

SPOR 22.03.2024, 00:56 Şeyda Gül
Beşiktaş'tan Montella'ya cevap: Ne tarafından baksak iş sıkıntılı

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Mete Vardar, genç oyuncuları Semih Kılıçsoy'un A Milli Takım'dan Ümit Milli Takımı'na gönderilmesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Çok üzgün olduklarını ve Semih'in duygularıyla oynandığını vurgulayan Vardar, alınan kararın hem Beşiktaşlıları hem de futbolseverleri hayrete düşürdüğünü belirtti. “Biraz evvel Montella çıkıyor 'Dakika alması için, oynaması için Ümit Milli Takım'a aldık' dedi. Kendi kulüplerinde hiç oynamayan adamlar devam ediyor. Semih'in 10'da 1'i kadar görev alan adamlar devam ediyor” diyen Vardar, Semih'ten çok daha fazla dakika alıp Semih'in oyuna katkısının 10'da 1'ini sağlamayan oyuncuların devam ettiğini belirtti. Ama 19 yaşındaki Semih’in etmediğini dile getiren Vardar, 35 yaşında bir oyuncuyu alıp, kadroyu daraltırken onu geri göndermenin başka bir şey olduğunu savundu. 19 yaşında milli takımda direkt oynamasını bekledikleri bir oyuncunun öğlen kadroya alınıp ertesi gün yollanmasının başka bir şey olduğunu kaydeden Vardar, “Bir kere ahlaki değil. İşin ne tarafından baksak iş sıkıntılı” şeklinde konuştu.

Acaba Semih üzerinden Beşiktaş'a mı mesaj verilmek isteniyor

Bunun yalnızca sportif anlamda bir karar olmadığının altını çizen Vardar, “Düşünün bir iş yeri yönetiyorsunuz öğlen birini işe alıyorsunuz el sıkışıyorsunuz 3 saat sonra sebepsiz işten çıkartıyorsunuz. Baştan almasaydınız” örneğini verdi. Bunun sadece sportif anlamda bakılması gereken bir durum olmadığının altını çizen Vardar, 19 yaşında Beşiktaş Kulübü’nün ilerisi için çok önem verdiği ve bakarken gözünün bile titrediğimiz bir oyuncuyu bugün son derece mental olarak bir hamleyle bitirdiklerini vurguladı. Şu anda izahını bulamadıklarını aktaran Vardar, “Aramızda konuşuyoruz teknik anlamda hiçbir gerekçe göremiyoruz. Acaba Semih üzerinden Beşiktaş'a mı mesaj verilmek isteniyor” ifadelerini kullandı.

12-13 gole direkt etkisi olan bir oyuncu

Semih'in henüz 19 yaşında olduğunu hatırlatan Vardar, sportif anlamda bunun bir gerekçesi olamayacağını dile getirdi. “Milli takım yetiştirme tarafı mı? 'Dakika alsın diye Ümit Milli'ye gönderdik' diyorlar ya. Milli takım dakika alma yeri mi” ifadelerini kullanan Vardar, milli takım takımlarında oynayan kendi kalitelerini gösteren oyuncuların merkez noktası olduğunu savundu. Semih’in de bunlardan biri olduğunu savunan Vardar, “15 maçtır direkt oynayan 12-13 gole direkt etkisi olan bir oyuncu” değerlendirmesinde bulundu.

Semih, geri dönmeyecek

Beşiktaş'ın Semih'in de içinde bulunduğu önemli hedefleri olduğunu aktaran Vardar, Semih'i milli takıma mental olarak nasıl gönderdiysek, milli takımdan da öyle almak istediklerini söyledi. Milli takımda oynamayacak diye sakat numarası yapıp kulüplerine dönenleri çok gördüklerini anımsatan Vardar, kulüplerindeki sağlık kurullarından rapor alıp milli takım doktoruna bu raporları sunup geri dönen çok oyuncu gördüklerini dile getirdi. Semih’in geri dönmeyeceğini vurgulayan Vardar, Semih’in Beşiktaş'ın oyuncusu olduğunu kaydetti. “Semih böyle bir şey yapmaz. Bizim Beşiktaş olarak Hasan Arat başkanlığında böyle bir tarzımız yok. Semih milli takımda hangi formayı giyerse giysin en iyi şekilde temsil edeceğine biz Beşiktaşlılar olarak son derece inanıyoruz” diyen Vardar, Semih’in orada kalacağını ama bu mental işinin yanlış olduğunu belirtti. Vardar, “Bir futbolcuyla bu anlamda ikna etmeden nasıl Ümit Milli Takım'a gönderirsiniz” dedi.

Türk futbolu için bugün sportif anlamda hakikaten kara bir gündür

Beşiktaş olarak bu kararı kabul etmediklerini anlatan Vardar, saatler sonra kamuoyunda böyle bir baskı oluşunca çıkıp da dakika alsın diye gönderdiklerini be almayanları neden göndermediklerini sordu. Bu yapılanın olmadığını dile getiren Vardar, sadece sportif anlamda değil sosyal, iletişim ve ahlak anlamında bunun olmadığını kaydetti. Bunu kabul etmediklerini ve Türk futbolu için bugün sportif anlamda hakikaten kara bir gün olduğunu anımsatan Vardar, bir sürü şey yaşandığını söyledi. “Finalde bunu da yaptınız ya bize, bunu da yaptınız. Bu kadar gündem varken böyle bir gündem yaratılması bunun teknik bir konu olduğuna inanmıyoruz biz camia olarak” diyen Vardar, hem Beşiktaş camiasının hem Semih'in kimyasıyla oynadıklarını savundu. Vardar, “Teknik bir karar alındığını düşünmüyoruz. Burada en önemli şey Allah katında 19 yaşında bir çocuğun duygularıyla oynandı, ben en çok bu tarafını önemsiyorum. Olmadı bu olmadı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)