Zuckerberg’den ‘sansür’ itirafı

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Facebook ve onun kurucusu Mark Zuckerberg hakkında bir gerçek daha ortaya çıktı. Zuckerberg, 2020 seçimleri öncesi ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden hakkındaki olumsuz haberi sansürlediklerini itiraf etti. 

DÜNYA 27.08.2022, 09:46
Zuckerberg’den ‘sansür’ itirafı

Facebook’un, 2020 yılında gerçekleştirilen ABD seçimlerinde eski başkan Donald Trump’ın Joe Biden hakkında sarf ettiği olumsuz sözleri sansürlediği iddia edilmişti. O dönem Joe Biden hakkında birçok olumsuz haberi sansürlediği öne sürülen Facebook ile ilgili yeni gerçekler ortaya çıktı. Konuya dair açıklamalarda bulunan Facebook’un kurucu ismi Mark Zuckerberg, Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden hakkında o dönem çıkan olumsuz haberleri sansürlediklerini itiraf etti. 

“O dönem yapmamız gereken bir şeydi ve yaptık”

O dönem Hunter Biden’ın iş anlaşmaları için babasını devreye soktuğu iddia edilmiş ve büyük ses getirmişti. Joe Rogan’ın podcast programında itiraf niteliğinde açıklamalar yapan Mark Zuckerberg, “O dönem yapmamız gereken bir şeydi ve yaptık. Bu davranışın yanlış olduğunu bilmek beni çok rahatsız ediyor. En kötü şey de bu. Ancak dediğim gibi, o gün yapılması gereken neyse biz yalnızca onu yaptık. 2016 seçimlerinde Rusya’nın etkisi çok fazlaydı. Bu sebeple FBI yetkilileri bize geldi ve dikkatli davranmamız gerektiğini söylediler. Özellikle bu haber konusunda bizi uyaran olmadı ama dolaylı yoldan bu haberi de kapsıyordu” şeklinde konuştu. 

Facebook ve Twitter’da uzun süre sansürlenmişti

14 Ekim 2020 yılında bir haber yayımlayan New York Post gazetesi, Hunter Biden’ın Delawere’deki bir bilgisayar tamircisinde bilgisayarının bulunduğu ortaya çıkarmıştı. Bilgisayar içinde önemli belgeler olduğunu yazan gazete, Joe Biden’ın başkan yardımcısı olduğu dönemde Hunter Biden’ın Ukrayna merkezi enerji firmasıyla iş anlaşmasına karıştığını ve ülke içinde bu şirketi soruşturan başsavcının görevden alınması için Ukrayna hükümetine baskı yaptığını öne sürmüştü. Söz konusu haber o dönem uzun süre Facebook ve Twitter’da yayınlanamamış ve tepkileri de beraberinde getirmişti. 

Yorumlar (0)