Zelenskiy'den Polonya yorumu: Rus saldırganlığı yine can aldı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşın en şiddetli çatışmalarının Donetsk cephesinde yaşandığını aktardı. Rus saldırıları nedeniyle milyonlarca kişinin elektriksiz kaldığını belirten Ukrayna lideri, Polonya'ya düşen füze hakkında da konuştu. Rus saldırganlığı nedeniyle 2 Polonya vatandaşının hayatını kaybettiğini hatırlatan Zelenskiy, olayın gerçek yüzünün ortaya çıkarılması için çalıştıklarını kaydetti.

DÜNYA 17.11.2022, 09:48 17.11.2022, 17:43 Hakan Öksüz
Zelenskiy'den Polonya yorumu: Rus saldırganlığı yine can aldı

Polonya'nın Przewodov köyüne düşen füze, 2 kişinin ölümüne neden oldu. Dünya kamuoyunda şok etkisi yaratan bu olay, Ukrayna'da da geniş yankı uyandırdı. Ukrayna halkı, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den gelecek açıklamaları beklemeye başladı. 

Gece saatlerinde Telegram hesabından görüntülü bir mesaj paylaşan Zelenskiy, savaşın gidişatı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Son haftalarda Rus ordusunun, Ukrayna'nın çeşitli bölgelerindeki enerji altyapılarına saldırılar gerçekleştirdiğini kaydeden Zelenskiy, "Bu hava saldırıları, ülkenin 18 bölgesinde elektrik hizmetlerinde aksamalara neden oldu." dedi.

"Rus saldırıları, milyonlarca kişiyi elektriksiz kaldı"

Milyonlarca Ukrayna vatandaşının, Kremlin'in planı doğrultusunda gerçekleştirilen hava saldırıları sonucunda elektriksiz kaldığını vurgulayan Zelenskiy, "Bir yandan Rusya'nın verdiği hasarı gidermek ve elektrik üretmek için çalışıyoruz. Bir yandan da elektriğin dağıtımıyla ilgili sorunlarla uğraşıyoruz. Enerji altyapılarımızı onarmak için çalışmalarımıza hız kazandırdık." ifadelerini kullandı.

"Herson'daki vatandaşlara emekli maaşı bağladık"

Rus ordusunun, Herson bölgesinden çekildiğini hatırlatan Ukrayna lideri, "Bu bölgedeki hizmetleri yeniden sağlamaya çalışıyoruz. Telefon bağlantısı, su ve elektrik gibi hizmetlerde aksamalar var. Bu hatları onarıp, Rusya'dan kurtardığımız Herson'da yaşayan halka hizmet götüreceğiz. Rusya'nın çekildiği bu bölgedeki vatandaşlara emekli maaşı bağladık. Böylece uğradıkları maddi kayıplar bir nebze de olsa giderilebilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Polonya'ya düşen füze

Savaşta çatışmaların en şiddetli olduğu bölgenin Donetsk cephesi olduğunu aktaran Zelenskiy, Polonya'ya düşen füze ile ilgili de görüşlerini paylaştı. 

Ukrayna sınırında bulunan köye düşen füze nedeniyle savaşla alakası olmayan 2 masum kişinin yaşamını yitirdiğini vurgulayan Zelenskiy, "Rus saldırganlığı nedeniyle 2 Polonya vatandaşı öldü. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, bu konuyu gündemde tutuyor. Son derece şeffaf davranıyoruz. Füzenin düştüğü alanda yapılan incelemeler sonucunda gerçek ortaya çıkacak. Uzmanlarımız, uluslararası soruşturma çalışmalarında yer almalı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)