Yunanistan yanıyor! Adalarda başlayan yangın yerleşim bölgelerine sıçradı

Dün Midilli Adası’nda meydana gelen orman yangını için müdahaleler hız kesmeden devam ederken, Vatera kesimine sıçrayan alevler sebebiyle halk bölgeden tahliye edildi.

DÜNYA 24.07.2022, 13:59 25.07.2022, 17:21
Yunanistan yanıyor! Adalarda başlayan yangın yerleşim bölgelerine sıçradı

Dün Yunanistan’da başlayan orman yangını için mücadele devam ediyor. Midilli Adası’nda meydana gelen orman yangınında ikinci gün yaşanırken, tüm ekipler yangını kontrol edebilmek adına mücadele ediyor. Gece süresince hem bölge halkı hem de itfaiye ekipleri adanın güneyinde bulunan Vatera bölgesine sıçrayan ve yayılmaya devam eden yangına müdahalede bulunuyor.

Yaşam alanlarına sıçradı

Yabancı ve yerli turistler tarafından oldukça ilgi gören uzun kumsalları ile tanınmış Vatera kesiminde yer alan birden fazla eve yangın sıçradı. Alevlerin tehdidi sebebiyle daha öncesinde tahliye edilen konutlarda kimsenin yer almaması oluşabilecek can kaybının önüne geçti.

Türk balıkçılar Yunan Sahil Güvenliklerinden önce bölgeye gitti

Ada halkı tarafından alınan bilgilere göre, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri yangın alanına ulaşmadan önce Türk balıkçıların yangın alanına geldiğini ve gerekli olması durumunda olası tahliye işlemleri hususunda yardımcı olacaklarını ifade ettikleri aktarıldı.

Hava sıcaklığı yangını etkiliyor

Edinilen bilgilere göre, Yunanistan’da mevcutta 50’den daha fazla miktarda orman yangınına müdahale çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Ülkenin birden fazla kesiminde 43 dereceye kadar ulaşan hava sıcaklıkları orman yangınlarını tehdit eden büyük etmen olarak görülüyor.

Yorumlar (0)