Yok artık dedirtecek olay: Hastalar hastaneden aldıkları mesajla şoke oldu

İngiltere Doncaster'deki bir aile hekimi, hastalarına Noel mesajı atacakken yanlışlıkla "agresif akciğer kanseri"ne yakalandıklarını söyleyen bir mesaj yolladı.

DÜNYA 30.12.2022, 17:06 01.01.2023, 10:07
Yok artık dedirtecek olay: Hastalar hastaneden aldıkları mesajla şoke oldu

Ülke basınında çıkan haberlere göre Askern Polikliniği tarafından 23 Aralık Cuma günü ameliyat için hastalarına Noel Yerine "agresif akciğer kanseri" teşhisi koyulduğunu ifade eden bir mesaj yanlışlıkla gönderildi.

"Agresif akciğer kanseri" teşhisi koyulduğuna ilişkin mesaj gönderildi

Gönderilen mesajda hastalarla ayrıca ölümcül hastalıkları bulunan kişilerin belirli yardımlar talep etmesine imkan veren formu doldurmaları maksadıyla bir de link paylaşıldı.

Yaklaşık olarak yarım saatin ardından gönderilmiş olan ikinci mesajda ise yanlışlıkla yollanan mesaj için doktorun "içten özürlerini" paylaştığı ve herkese mutlu yıllar dilemek istediği söylendi.

Annesiyle aynı mesajı alan hastalardan olan 42 yaşındaki Carl, bunun ilk başta kötü bir şaka olduğunu söyleyerek, "Tütün ürünü kullanıyordum, bundan dolayı 'Benim bilmediğim bir şey mi biliyorlar?" diye düşündüm. Biraz oturdum ve bir süre bunun için endişelendim ve bu da beni gerçekten strese soktu." şeklinde konuştu.

Aile poliklinikliğinden ise yaşanan olaya dair basın mensuplarının sorularına bir yanıt gelmedi.

Yorumlar (0)