Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yıl kutlaması

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yıl dolayısıyla kutlama mesajı yolladı. Kremlin tarafından yapılan paylaşımda, "Putin, Rusya ve Türkiye'nin beraber hareket edip, Rus-Türk işbirliği yelpazesini daha da geliştirebileceklerine dair güvenini dile getirdi." ifadelerine yer verildi.

DÜNYA 30.12.2022, 17:33 31.12.2022, 14:38
Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yıl kutlaması

Kremlin, Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yılını tebrik ettiğini söyledi.

Kremlin tarafından yapılan paylaşımda, "Putin, Erdoğan'ı yaklaşan yeni yıl sebebiyle kutlayarak Türkiye ve Rusya arasında karşılıklı ilişkilerin zorlu uluslararası durumuna karşın oldukça dinamik şekilde geliştiğinin altını çizdi." denildi.

İkili iş birliği ile büyük projeler başarı ile uygulanıyor

Putin'in geçtiğimiz sene ikili iş birliğinin birçok alanda mühim ölçüde genişletildiğini, uzun vadeli bölgesel enerji güvenliğini sağlamak maksadıyla büyük ortak projelerin başarı ile uygulandığını belirttiği ifade edildi.

Türkiye'de bölgesel gaz merkezi oluşturma projesiyle Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşasını örnek olarak gösteren Putin, bununla beraber Türkiye ile Rusya'nın beraber hareket ederek, Türk-Rus iş birliği yelpazesini daha da genişletebileceklerine dair güvenini paylaştı. Putin, bunun Avrasya'da güvenliği ve istikrarı güçlendirebileceğini ifade etti.

Türk-Rus iş birliği yelpazesi daha da gelişecek

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşasıyla Türkiye'de bölgesel gaz merkezi oluşturma projesini buna örnek veren Putin, bununla beraber Rusya ve Türkiye'nin beraber hareket ederek, Rus-Türk işbirliği yelpazesini daha da geliştirebileceklerine ilişkin güvenini paylaştı. Putin, bunun Avrasya'da istikrar ile güvenliği güçlendirebileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)