Yeni Zelanda Başbakanı Ardern’ın düğününe Omicron engeli

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ülkede Omicron vakalarının hızla yükselmesi üzerine bugün salgın kısıtlamalarının yürürlüğe gireceğini açıkladı.  Ayrıca Başbakan Ardern açıklamasında, yazın yapmayı planladığı düğününü de iptal ettiğini söyledi.

DÜNYA 23.01.2022, 17:28 24.01.2022, 15:03 Hanife
Yeni Zelanda Başbakanı Ardern’ın düğününe Omicron engeli

Başbakan Jacinda Ardern, Covid-19 salgını boyunca Yeni Zelanda’da uyguladığı sıkı kısıtlamalar ile vaka sayılarını düşük tutmayı başardı. Ancak, Omicron varyantı nedeniyle vakalarda artış hızlanınca yaptığı yeni açıklama ile bugün gece 00.00’da ülkede sıkı kısıtlamaların yeniden uygulamaya konulacağını duyurdu.



Başbakan Ardern basın toplantısında yaptığı açıklamada,  yüzden fazla katılımlı düğün ve doğum günü gibi benzer etkinlerde kişi sayısına sınırlama getirildiğini, toplu etkinliklere en fazla 25 kişinin katılabileceğini belirterek sözlerine şöyle sürdürdü:
“Bana gelince, düğünüm iptal oldu. Bende salgından dolayı böyle bir deneyim yaşayan birçok Yeni Zelandalı arasındayım ve bu durumda olan herkes için çok üzgünüm.  Ama hepimiz çok dirençliyiz ve bunu birbirimiz için yaptığımızı anladığınızı biliyorum ve yaşamımıza devam etmemize yardımcı olacak”

Muhabirlerin, Başbakan Ardern'a düğünün iptali hakkında ne hissettiği sorulması üzerine, "Hayat böyle. Söylemek isterim ki diğer binlerce Yeni Zelandalıdan farkım yok" yanıtını verdi.

Ardern, 2018 senesinde nişanlısı Clarke Gayford ile birlikteliğinden bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.


 

Yorumlar (0)