Yazar Salman Rüşdi, ABD'de bıçaklı saldırıya uğradı!

1988'de piyasaya sürdüğü "Şeytan Ayetleri" adlı roman nedeniyle Müslüman dünyasının tepkisini çeken yazar Salman Rüşdi, New York'ta düzenlenen bir konferansta bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan ünlü yazarın sağlık durumuyla ilgili bilgi verilmedi.

DÜNYA 12.08.2022, 20:38 15.08.2022, 09:50 Hakan Öksüz
Yazar Salman Rüşdi, ABD'de bıçaklı saldırıya uğradı!

Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi, ABD'de saldırıya uğrayarak yaralandı. Kaleme aldığı "Şeytan Ayetleri" adlı kitap nedeniyle daha önce de çok sayıda ölüm tehdidi alan 75 yaşındaki Rüşdi, New York'ta bir konferansa katıldı. Jamestown'daki Chautauqua Enstitüsünde düzenlenen konferansta konuşma yapmak için kürsüye çıkan ünlü yazarın bir kişi tarafından saldırıya uğraması, salonda kargaşaya neden oldu.

Yumruk ve bıçaklarla saldırdı

Edinilen bilgilere göre Salman Rüşdi'yi bıçakla yaralayan ve yumruklar atan saldırgan, salondaki kişiler tarafından engellendi. Aldığı darbelerle yere düşen Selman Rüşdi, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Saldırının yaşandığı salona gelen polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma yaptı. Ünlü yazarın sağlık durumuna dair açıklama yapılmadı. Birçok sosyal medya kullanıcısı Salman Rüşdi'yi destekleyen paylaşımlarda bulundu.

Humeyni tarafından hakkında ölüm fetvası verilmişti

Salman Rüşdi, 1988 yılında piyasaya sürdüğü "Şeytan Ayetleri" isimli roman nedeniyle tartışmaların odağına oturdu. Bazı dini karakterlerin yer aldığı roman, çok sayıda İslam ülkesinde yasaklandı. Romanın tepki uyandırdığı yıllarda İran'ın lideri olan Ayetullah Humeyni, Salman Rüşdi hakkında ölüm fetvası verdi.

Yorumlar (0)