Organ nakliyle yüzlerce kişiyi kurtardı! Kendisine organ bulunamadı!

Yaptığı organ nakilleri ile yüzlerce kişiyi hayata döndüren Op. Dr. Timur Didinen, böbrek yetmezliği nedeniyle organ beklerken yaşamını yitirdi. 64 yaşında hayata gözlerini yuman Didinen'in çalışma arkadaşları, efsanevi doktoru anlattı. Timur Didinen'in, Maide Suresi'nin 32'nci ayetini örnek göstererek aileleri ikna ettiği belirtildi.

YAŞAM 12.08.2022, 21:22 Hakan Öksüz
Organ nakliyle yüzlerce kişiyi kurtardı! Kendisine organ bulunamadı!

Organ nakli yaparak yüzlerce kişinin hayatını kurtaran Op. Dr. Timur Didinen, 3 yıl boyunca böbrek yetmezliği nedeniyle nakil bekliyordu. "Organ nakli şampiyonu" olarak anılan Timur Didinen, organ beklerken 64 yaşında hayata veda etti. Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde görev yapan Didinen'in ölüm haberi, ailesini ve arkadaşlarını yasa boğdu. 

Böbrek yetmezliği nedeniyle organ nakli bekliyordu

En az 300 kez organ nakli yapan Organ Nakil Koordinatörü Operatör Doktor Timur Didinen'in böbrek nakli beklerken hayata gözlerini yumdu. Şeker hastalığı nedeniyle böbrek yetmezliği yaşayan efsane doktor için 3 yıl boyunca uygun bir böbrek bulunamadı. 

Organ nakilleri sayesinde yüzlerce kişiyi kurtaran Timur Didinen'e, meslek hayatının 23 yılını geçirdiği Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde yapılan törenle veda edildi. Timur Didinen'in eşi Nilgün Didinen ile birlikte oğulları Serhan ve Turhan da törene katıldı. Efsanevi doktor, Arifan Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Hasköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Yavuz Selim Çınar: Hastalarla özel bir iletişim kuruyordu!

Op. Dr. Timur Didinen'nin arkadaşı olan Dr. Yavuz Selim Çınar, "Son yıllarda durumu ağırlaştı. İki yıl boyunca diyaliz tedavisi gördü. Bekleme sırasına girmek istedi, canlı nakil istemedi. Beraber birçok organ nakli yaptık ama ona uygun organ bulamadık. Bulunacağına çok inanıyordu ama olmadı. Yaptıklarıyla bize örnek oldu. Hastalarla özel bir iletişim kuruyordu. Konferanslarda yaptığı konuşmalarla bize ilhâm veriyordu." dedi.

Tamara Uzun Bal: Onu akıl hocası olarak görüyorlardı!

Didinen ile 20 yıl boyunca beraber çalıştıklarını belirten Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Tamara Uzun Bal, "Önce genel cerrahi, daha sonra ise yoğun bakımda mesai arkadaşı olduk. Organ nakli işine gönüllü olarak girdi. Bir aile ile yaptığı görüşmeden sonra buna karar vermiş. En zor durumdaki aileler bile onunla görüştükten sonra teşekkür ederek ayrılıyordu. İnsanlar onu akıl hocası olarak görüyordu." şeklinde konuştu. 

Maide Suresi'nin 32'nci ayeti ile aileleri ikna ediyordu

Organ nakliyle yüzlerce hayatı kurtaran Timur Didinen'in aileleri organ bağışına ikna etmesinin ilginç hikâyesi, mesai arkadaşları tarafından anlatıldı. Beyin ölümü gerçekleşen hastaların aileleri ile görüşme yapan ve ikna eden Didinen, 8 yıl önce yaptığı operasyonlarla 40 kişiyi hayata bağladı. Aktarılan bilgilere göre Operatör Doktor Timur Didinen, Maide Suresi'nin 32. ayetine değinerek aileleri ikna ediyordu. Ayette geçen, "Her kim ki birinin hayatını kurtarır, bütün insanlığı kurtarmış gibidir." ifadeleri, ailelerin ikna olmasını sağlıyordu.

Yorumlar (0)