Yavuz Rumlarda korku yarattı!

Yavuz sondaj gemisinin 7 Ekim'de sondaj çalışmalarına başlayacağının açıklanmasının ardından Rumlarda büyük endişe oluştu.

DÜNYA 05.10.2019, 10:21
Yavuz Rumlarda korku yarattı!

Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Yavuz’ın Kıbrıs’ın güneybatısındaki yedinci parsele yönelmesi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) korkuya sebep oldu.

Yavuz’un iki savaş gemisiyle birlikte Baf açıklarında doğalgaz çalışması yaptığı belirtilirken, GKRY Başkanı Anastasiadis, “Yavuz’un hareketlerini yakından takip ediyoruz ve uluslararası hukuka uygun bütün tedbirleri alıyoruz” dedi.

Daha sonra akşam saatlerinde gerçekleşen hükümet toplantısında Yavuz’un bölgedeki çalışmalarına yönelik atılabilecek adımların tartışıldığı öğrenildi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumartesi günü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşecek ve kendisinden Kıbrıs konusunda destek isteyecek.

“Kıbrıslı Türklerin hakkını yedirmeyiz!”

Yavuz’un 7 Ekim’de sondaj çalışmalarına başlayacağı haberinin ardından İHA’ya açıklamalarda bulunan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, “Yavuz gemisinin 7. parsele doğru hareket etmesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kıbrıslı Rumların bu denizdeki zenginlikleri sadece kendilerine aitmiş gibi tek taraflı anlaşmalarla gasp etmelerini asla kabul etmeyeceğiz” diye konuştu

Yorumlar (3)
Nesli 5 yıl önce
Sayenizde doğru blgilere ulaşıyoruz..teşekkürler
Şükran özkul 5 yıl önce
Yolunuz açık olsun sayfanızı takipteyiz ,kutluyoruz.
Y.ozkl. 5 yıl önce
Tebrikler. Başarılar.