Yaveri koronaya yakalanan Trump endişeli: "Her gün test yaptıracağım"

ABD Başkanı Donald Trump, yaverlerinden birinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanması üzerine kendisi ile Başkan Yardımcısı Mike Pence'in haftada bir yerine her gün test yaptıracağını bildirdi. 

DÜNYA 08.05.2020, 09:46 08.05.2020, 09:51
Yaveri koronaya yakalanan Trump endişeli: "Her gün test yaptıracağım"

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Teksas Valisi Greg Abbott ile bir araya geldi. ABD Başkanı Trump, görüşme öncesi Oval Ofis'te basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Yaverlerinden birinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığının hatırlatılması üzerine Trump, "Bu kişi ile çok yakın temasta değildim. Dün ve bugün test oldum ikisi de negatifti." ifadelerini kullandı.

Trump, artık kendisi ile Başkan Yardımcısı Mike Pence'in haftada bir yerine her gün test yaptıracağını kaydetti. 

"Flynn suçsuz bir adamdı"

Adalet Bakanlığı tarafından eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'e yönelik Rusya Soruşturması dâhilindeki davanın düşürülmesine ilişkin Trump, "Flynn suçsuz bir adamdı. Onun adına çok mutluyum. O büyük bir savaşçı." açıklamasını yaptı. 

Trump, Rusya soruşturması hususunda Obama yönetimini eleştirerek, "Flynn, Obama yönetimi tarafından, bir başkanı devirmek için hedef alındı. Onların yaptığı tam bir rezillikti. Bunun bedeli ağır olmalı. Ülkemiz tarihinde hiç böyle bir şey olmamıştı. Bu vatana ihanet." diye konuştu.

"Bunlar gazeteci değil, hırsız" 

Rusya soruşturması dâhilinde yazdıkları haberler sebebiyle bazı basın mensuplarının Pulitzer ödülü aldığına ve bu ödülün geri çekilmesi gerektiğine dikkat çeken Trump, "Bunlar gazeteci değil, bunlar hırsız." ifadelerini kullandı. 

"Rusya'ya solunum cihazı göndereceğiz"

Trump, Rusya'nın önemli bir ülke olduğunu ancak söz konusu soruşturmanın iki ülke arasındaki ilişkileri sıkıntıya soktuğunu söyledi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu sabah telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini kaydeden Trump, Rusya'ya solunum cihazı yardımında bulunacaklarını ifade etti. 

"Uluslararası seyahat yasağını da kaldıracağım"

Trump, ABD'nin en uygun zamanda normale dönmesini istediğini belirterek "Bu veba geçtiğinde, uluslararası seyahat yasağını da kaldıracağım." dedi. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bir laboratuvardan çıktığına yönelik iddialara ilişkin Trump, "Bir şeyler oldu. Ya büyük bir hata yaptılar. Belki de birisi aptaldı ve beceriksizce davrandı. Çin yapması gerekeni yapmadı. Bu çok kötü." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)