Ülkelerin başı Omicron ile dertte: Noel tatilleri iptal edildi

Dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantı, küresel olarak en baskın mutasyon olma yolunda hızla ilerlerken pek çok ülkenin başı bu yeni vaka ile dertte. Avustralya, vaka sayısı konusunda kendi rekorunu tazelerden ABD’de Noel tatili için yola çıkması beklenen 1600 uçak seferi iptal edildi. Geçtiğimiz hafta sonunda dünya genelinde 5 bin 400 uçak seferinin iptal edildiği biliniyor. Yeni Zelanda ise vaka ve ölü sayısını düşük tutmayı başarabilen nadir ülkeler arasında. İşte son veriler ışığında Omicron vakaları... 

DÜNYA 26.12.2021, 08:13
Ülkelerin başı Omicron ile dertte: Noel tatilleri iptal edildi

Omicron, hızlı yayılması ve neredeyse hiçbir şekilde belirti göstermeyip sinsice ilerlemesiyle dünya genelinde en baskın varyant olma yolunda yayılıyor. Bazı ülkelerin sınırlarını tamamen kapatmasına ve toplu karantinaya girmesine varana kadar hızla ilerleyen varyant, insanlık tarihinde yeni gelişmelere imza atıyor. 

ABD’de Noel tatili iptal edildi 

ABD’de Omicron varyantının havayolu çalışanlarını etkilemesi sebebiyle Noel tatili için havalanması beklenen 1600 uçak seferi iptal edildi. Tatili ABD’de geçirmek zorunda kalan on binlerce kişinin zor durumda kaldığı bildirildi. 

5400 küresel uçuş iptal edildi 

Uluslararası havayolu istatistiklerinden alınan bilgiye göre Noel tatili için oluşturulan küresel çaptaki 5 bin 400 uçuş seferi, Omicron varyantı sebebiyle iptal edildi. Hıristiyanların dini bayramı ve yeni yıl heyecanının etkisiyle yılın en kalabalık zamanlarında ABD havaalanının bomboş olması dikkat çekti.  



Avustralya, kendi rekorunu kırıyor 

Omicron ve Delta varyantlarının etkisinde olan Avustralya’da hastalığın ilk kez görüldüğü 25 Ocak 2020’den bu yana vaka sayısı ilk kez 300 bini geçti. Son 24 saat verilerine göre ülkenin vaka sayısı toplam 302 bin 55 oldu. Şimdiye kadar 2 bin 190 kişi hayatını kaybetti. En yüksek vaka sayısı, Yeni Güney Galler’de kaydedildi. Varyantlar sebebiyle vaka sayısının hızla yükselmesine karşın vefat sayısında ciddi oranda düşüş yaşanıyor. Ülkede toplam 69 bin 842 aktif vaka bulunuyor ve bunların yalnız 132’si yoğun bakımda tedavi görüyor. 

Yeni Zelanda, en “sorunsuz” ülkelerden biri 

Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığı tarafından aktarılan bilgiye sonra son 24 saatte yalnızca 126 kişinin testi pozitif çıktı. Ülkede şu anda 1444 aktif vaka var ve bunların 7 tanesi yoğun bakımda tedavi görüyor. Virüsün ülkeye ulaştığı ilk günden bu yana vaka sayısı 13 bin 485’i bulurken hayatını kaybedenlerin sayısı ise 50. 

Yorumlar (0)