Ukrayna'dan ümit veren açıklama

Ukrayna ve Rusya arasında süren müzakerelerin 16 Mart'ta da devam edeceği ifade edildi. Ukrayna kanadından yapılan açıklamada, Rusya'nın müzakerelerdeki ses tonunun değiştiği kaydedildi.

DÜNYA 16.03.2022, 00:04
Ukrayna'dan ümit veren açıklama

Rusya’nın 24 Şubat 2022'de başlattığı ve Ukrayna’yı hedef alan işgalini sonlandırmak için hem masada hem sahada mücadele sürüyor. Ukrayna ve Rusya heyetleri arasında çevrim içi (online) olarak yapılan müzakereler devam ediyor. Müzakerelerin 16 Mart'ta da devam edeceği belirtildi. 

"Uzlaşma sağlanabilir"

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Mihaylo Podolyak, gerçekleştirdiği açıklamada, müzakerelerin oldukça zorlu geçtiğine işaret ederek, “Müzakereler bir hayli zorlu geçiyor. Prensiplerimizin ters düştüğü noktalar var fakat uzlaşma sağlanabilir. Başlıca hususlar bölgedeki düzen, Rus ordusunun geri çekilmesi ve ateşkes.” sözlerini sarf etti. 

"Ses tonları değişti"

Ukrayna Devlet Başkanlığı Başkan Yardımcısı İgor Jovkva ise pozitif gelişmelerin yaşandığının altını çizerek, "Müzakerelerin ilk dönemlerinde Rusya bizim bulunduğumuz pozisyonu anlamak istemiyordu. Pes etmemizi, teslim olmamızı talep ediyorlardı. Artık bu ses tonuyla konuşmuyorlar ve pozisyonumuzu çok iyi bir şekilde anlıyorlar. Zelenskiy ve Putin'in katılımlarıyla büyük ilerlemeler kat edilebilir." diye konuştu.

Yorumlar (0)