“Türklerden nefret ediyorum” diye bağırarak 24 yaşındaki genci bıçakladı

New York’ta meydana gelen olayda kimliği belirsiz bir kişi, Türk bir vatandaşı “Türklerden nefret ediyorum” diyerek bıçakladı.

DÜNYA 18.04.2022, 13:08 18.04.2022, 13:41
“Türklerden nefret ediyorum” diye bağırarak 24 yaşındaki genci bıçakladı

15 Nisan’da gerçekleşen olayda bir Türk vatandaşı kimliği belirsiz bir kişi tarafından “Türk olduğu için” bıçaklandı. New York Polis Departmanı Manhattan’da meydana gelen olaya ilişkin görüntüleri Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Yetkililer daha sonra kimliği belirlenemeyen bir kişinin, Türkiye karşıtı sözler söyleyerek 24 yaşındaki bir genci göğsünden yaraladığı bilgisini verdi.

“Türklerden nefret ediyorum” diyerek bıçakladı

Saldırıya uğrayan ve sonrasında hastaneye kaldırılan gencin kim olduğuna ilişkin bir bilgi paylaşılmazken, Amerikan basınında çıkan haberlere göre saldırıyı gerçekleştiren şahıs, eylemi gerçekleştirmeden önce 24 yaşındaki gence Türk olup olmadığını sordu, daha sonrasında “Türklerden nefret ediyorum” diyerek genci bıçakladı. Yerel basında yer alan haberlerde de saldırıya uğrayan gencin Türk olduğu için bıçaklandığı bilgileri yer aldı. New York Polis Departmanı şüpheliyi ihbar edecek kişilere 3 bin 500 dolar ödül vereceğini açıklayarak saldırı hakkında da nefret suçu soruşturması başlattı.

Yorumlar (0)