Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu açılıyor

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yıldız, Musul Başkonsolosluğunun kısa zamanda faaliyete başlayacağını duyurdu.

DÜNYA 15.07.2019, 10:26 15.07.2019, 10:28
Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu açılıyor

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Irak'ın Musul kentinde temaslarda bulundu. Yıldız, Musul İl Meclisi, Musul Üniversitesi Rektörlüğü ve Musul Ticaret Odasına ziyaret gerçekleştirdi.  

Büyükelçi Yıldız, Vali Mansur el-Marid ile Musul Valilik binasında ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Musul'un Türkiye ile çok güçlü beşeri, kültürel ve tarihi bağlarının olduğunu vurgulayan Yıldız, "Türkiye'nin, Irak'ın ve özellikle Musul'un yeniden imarına olan inancı ve sadakatini teyit etmek için Musul'u ziyaret ettim." ifadesini kullandı.

Yıldız, Musul'da ticaret, yatırım, ulaştırma ve nakliye konularında yerel makamlarla temas halinde olduklarını kaydederek, Musul'un ekonomik olarak kalkınmaya ve yeniden imara gereksinim duyduğunu bildirdi.

"Musul Başkonsolosluğumuz faaliyete başlayacak"

Yıldız, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunun yeniden açılması konusuna da işaret ederek, "Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunun yeniden açılması için Irak merkezi yönetiminden haziran ayında onayı aldık. Bunun için süren çalışmalara son noktayı koyacağız ve Musul Başkonsolosluğumuz çok kısa zamanda burada faaliyete başlayacak." diye konuştu. 

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Musul'a bağlı Sincar'da terör örgütü PKK ile mücadeleye dikkat çekerek, bu konuda kentteki ilgili makamlarla iş birliği içinde olduklarını kaydetti. 
 

Yorumlar (0)