Türk Şehitlik Anıtı'na çirkin saldırı

Dışişleri, Yemen'de bulunan Sana Türk Şehitlik Anıtı’na bu sabah saatlerinde Husi unsurları tarafından gerçekleştirilen ve şehitlikte tahribata sebep olan saldırıyı şiddetli bir şekilde kınadı.

DÜNYA 12.03.2022, 19:47
Türk Şehitlik Anıtı'na çirkin saldırı

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Sana Türk Şehitlik Anıtı’na bu sabah Husi unsurları tarafından düzenlenen ve şehitliğimizde tahribata sebep olan hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz." denildi.

"Yemen ile müşterek tarihimizin ve köklü bağlarımızın nişanelerinden biri olan ülkedeki Türk varlığına saygısızlık yapılmasını kabul etmek mümkün değildir. Şehitliğimizde meydana gelen hasarın onarılmasını ve bu saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an evvel cezalandırılmasını bekliyoruz." ifadeleri kullanılan açıklamada, hain saldırının kardeş ve dost Yemen halkı tarafından da lanetlendiğine ilişkin şüphe olmadığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Husilerin, başkent Sana'daki Türk Şehitlik Anıtı'nı iş makinesiyle yıkmaya çalıştığı öğrenildi.

Ülkedeki yerel medyada yer bulan haberlere göre, İran'dan destek alan Husiler, Sana'daki Türk Şehitlik Anıtı'nı yıkma girişiminde bulundu.

Görüntülerde, iş makinesinin silahlı bazı kişilerin eşliğinde anıtı yıkmaya çalıştığı gözlendi.

Saldırı sonucunda anıtta hasar meydana geldiği göze çarptı.

Söz konusu anıtın açılışını dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapmıştı. 

Yemen'deki Türk varlığının ve eski Osmanlı İmparatorluğu kışlalarının yer aldığı bölgede inşa edilen şehitlik anıtı, 400 sene boyunca Yemen topraklarında yaşamını yitiren Türk askerlerinin anısını yaşatıyor.

Yorumlar (0)