Erdoğan'dan İstiklal Marşı mesajı

Erdoğan, Milli Mücadele ruhunun sembollerinden biri olan İstiklal Marşı'ndaki değerlere her daim sahip çıkacaklarını, yeni jenerasyonların da bu değerlerle büyümesi için var güçleriyle çaba sarf edeceklerini bildirdi.

GÜNDEM 12.03.2022, 20:10 13.03.2022, 14:34
Erdoğan'dan İstiklal Marşı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ve İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

"İstiklal Marşımızın etrafında kenetlenmeye devam edeceğiz"

Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık kararlılığının, mukaddes değerleri için mücadelesinin, beraberlik ve birliğinden doğan kuvvetinin benzersiz mısralardaki yansıması olan marşımızın TBMM'de kabulünün 101. yıl dönümünü kutlayan Türkiye Cumhurbaşkanı, şu sözleri sarf etti:

"Ülkemizin kurucu metinlerinden İstiklal Marşımız, halkımızın medeniyet değerlerini ve binlerce senelik devlet birikimini gönüllere ve akıllara işlemiştir. Merhum Ersoy'un Milli Mücadelemizin manevi cephesini güçlendirmek için kaleme aldığı marşımız, milletimizin müşterek değeri ve kardeşliğimizin temelidir. Milli Mücadele ruhumuzun sembollerinde biri olan marşımızda geçen değerlere her daim sahip çıkacak, yeni jenerasyonların da bu değerlerle büyümesi için var kuvvetimizle çalışacağız.

Millet olarak ezeli ve ebedi kardeşliğimizi her daim diri tutacak ve marşımız etrafında kenetlenmeyi sürdüreceğiz. Marşımızın kabulünün 101'inci yıl dönümünde, merhum Ersoy'u ve tüm kahramanlarımızı şükranla ve hayırla anıyor, yurttaşlarıma en kalbi duygularımla selam gönderiyorum."

Yorumlar (0)