Türk bayraklı teknede yarım tondan fazla kokain ele geçirildi

EGM tarafından düzenlenen operasyon sonucunda Gine açıklarındaki Türk bayraklı bir balıkçı teknesinde 528 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

DÜNYA 07.02.2022, 19:50 08.02.2022, 15:20
Türk bayraklı teknede yarım tondan fazla kokain ele geçirildi

EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, İstihbarat Başkanlığı, İstanbul, Mersin ve Hatay emniyet müdürlüklerinin ortak çalışmaları sonucunda uluslararası uyuşturucu madde ticaretine ilişkin önemli bilgiler elde edildi.

Yarım tonu aşkın kokain yakalandı

Bahse konu bilgilerin İspanya makamlarıyla da paylaşılmasının ardından, Gine ve İspanya güvenlik güçleri tarafından dün Gine açıklarında ilerleyen Türk bayraklı bir balıkçı teknesinde arama gerçekleştirildi.

Aramalar sonucunda 528 kilogram kokain yakalandı, teknede görev yapan 5 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Teknedeki zanlılara ek olarak ülkemizde uluslararası uyuşturucu madde ticareti yaptıkları belirlenen ve aralarında organizasyonun elebaşının da yer aldığı 5 şüpheli şahıs daha yakalandı.

EGM duyurdu

EGM tarafından konuya ilişkin olarak gerçekleştirilen yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda uluslararası uyuşturucu madde ticareti ile ilgili edinilen bilgiler İspanya makamlarıyla da paylaşılmış, geçtiğimiz pazar günü Gine ve İspanya güvenlik güçleri tarafından, Gine açıklarında seyir halinde olan Türk bayraklı bir balıkçı teknesinde gerçekleştirilen aramada, 528 kilogram ağırlığında kokain yakalanmıştır. Olaya ilişkin olarak teknedeki 5 şüpheli şahsın yanı sıra Türkiye'den de 5 şüpheli şahıs daha yakalanmış, operasyon çerçevesinde toplam 10 kişi gözaltına alınmıştır. Şüphelilere ilişkin adli işlemler sürmektedir.”

Yorumlar (0)