Öztrak'tan 'Isparta' eleştirisi

Faik Öztrak, Isparta'da günlerce süren elektrik kesintilerine İstanbul üzerinden örnek vererek sert bir dille tepki gösterdi.

SİYASET 07.02.2022, 20:30
Öztrak'tan 'Isparta' eleştirisi

CHP MYK (Merkez Yönetim Kurulu), Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir araya geldi. 

"Yönetemiyorlar"

CHP Sözcüsü Öztrak, toplantının ardından gerçekleştirdiği açıklamada, "Türkiye bu liyakatsiz ellerde yönetilmiyor, adeta oradan oraya savruluyor. Ülkemizin gül diyarı Isparta kentimize 4 gün boyunca elektrik veremediler. Gerekçesini bir türlü açıklayamadıkları fahiş zamlarla adeta bir zulme dönüşen elektrik faturaları ise halkı çarpıyor. Döviz artınca akaryakıt fiyatları da artıyor. Dolar düşüyor ama akaryakıt fiyatları hala artıyor. Meyve ve sebze fiyatları arşı alaya ulaştı. Yurttaş pazara gidemez oldu. Pazarcı tezgah açmaz oldu. Halk ucuz ekmek kuyruklarında, adeta mehtap izler duruma geldi." dedi.

"İstanbul'da MOBESE kayıtlarına hızlıca erişen troller..."

Isparta'da meydana gelen elektrik kesintisine de değinen Öztrak, "Genel başkan yardımcılarımız Gülizar Biçer Karaca, Ahmet Akın ve vekil arkadaşlarımız kentteydi fakat İstanbul’a Ulaştırma ve İçişleri bakanlarını gönderenler, Isparta’ya nedense 4 gün boyunca kimseyi göndermedi. İstanbul’da MOBESE kameralarına hızlı bir şekilde erişen troller, Isparta’da nedense ortada yoktu. Isparta adeta kaderiyle baş başa bırakıldı. Yurt dışında olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 4 günün ardından Isparta’ya yumuşak iniş yaptı. 'Hakkınızı helal edin.' dedi, işin içinden çıkmaya kalktı. Ispartalılar günlerce gaz lambasına ve muma mahkum bırakıldı. Evlerdeki kombiler çalışmadı. Isparta’da hasta, bakıma muhtaç ve yaşlı vatandaşlarımız perişan oldu. Isparta’da meydana gelen elektrik kesintisinde sorumluluğu olan kişiler bunun bedelini muhakkak ödemek mecburiyetindedir." şeklinde konuştu.

"İnsan hak ve hürriyetleri en önemli hedefimiz"

Soruları da cevaplayan Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının akabinde HDP'li Hüda Kaya'nın "Dilerim ki geçmiş olmasın." paylaşımını yaptığının anımsatılması üzerine, "Biz sağlık problemi yaşayan herkes için 'geçmiş olsun' temennisinde bulunuruz." dedi.

Faik Öztrak, partisinin etkin köken ve cinsel yönelim hususundaki dezavantajları yasa değişikliğiyle gidereceğine dair vaadine ilişkin soruya, "Biz, bütün yurttaşlarımızın insan hak ve hürriyetlerinden eşit ve tam fırsatlarla faydalanmasını, her türlü ayrımcılığın önlenmesini en önemli hedeflerden biri olarak görüyoruz. Partimizdeki ilgili birimler, gerekli faaliyetleri yürütüyor. Bizim tek bir hedefimiz var. Devletin her bir bireye adaletle sahip çıkması." cevabını verdi.

Yorumlar (0)