Türk askerine Kosova'da görev: Araçların intikali başladı

Kosova'da seçim sonuçlarının ardından sokaklara çıkan Sırpları durdurabilmek üzere çağrılan komando taburuna ait araçların bulunduğu tır konvoyu Kosova Sultan Murat Kışlası'na doğru yola çıktı.

DÜNYA 04.06.2023, 17:26
Türk askerine Kosova'da görev: Araçların intikali başladı

Kosova'da gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonrasında ortalık karıştı. Sırpların çoğunlukta bulunduğu Kosova’nın kuzeyindeki Leposaviç, Zubin Potok ve Zveçan belediyelerinde 23 Nisan günü gerçekleştirilen yapılan yerel seçimlerden galibiyet elde eden Arnavut belediye başkanlarının göreve başlamasına Kosovalı Sırplardan tepki geldi.

Arnavut belediye başkanlarını koruyabilmek adına bölgeye sevk edilen Kosova polisi ile Sırplar arasında gerginlik meydana geldi. Belediye binalarını korumak üzere 29 Mayıs günü görevlendirilen NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü askerleri ile Sırpların yaşadığı arbede sonucu 30'u asker 80'den çok kişi yaralandı.

Sırp ordusu “çatışmaya hazır”

Sırbistan yönetimi tarafından gerçekleştirilen açıklama ise gerginliği bir üst düzeye çıkardı.

Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic, Kosova ile meydana gelen gerginlik sebebiyle ordunun çatışmaya hazır vaziyette bekletildiği ifade etti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Milli Savunma Bakanlığı, NATO'nun istemiyle Kosova'ya asker yollanacağını açıkladı.

Araçlar Kosova yolunda

“İhtiyat birliği” olarak vazifelendirilen Kırklareli'nin ilçesi Lüleburgaz da konuşlu 65'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı komando birliğinin kullanacağı araçlar TIR’lar üzerine alındı ve kışladan ayrıldı.

Edirne'ye giden araçların bulunduğu konvoy Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Kosova'ya doğru yola çıktı.

Yorumlar (0)