2023 kurbanlık fiyatları belli oldu: İşte büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları

Bu yıl 28 Haziran tarihine denk gelen Kurban Bayramı'na az bir süre kala kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, 2023 kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. 

EKONOMİ 04.06.2023, 17:52 Şeyda Gül
2023 kurbanlık fiyatları belli oldu: İşte büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları

Kurban Bayramı'na az bir süre kala kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarını araştırıyor. Bu yıl et fiyatlarında sürekli bir artış yaşanması vatandaşı kurbanlık fiyatları konusunda da tedirgin ediyor. Özellikle piyasada kurbanlık fiyatlarının 150 bin liralara dayandığı şeklinde spekülasyonlar yapılması vatandaşın kurbanlık konusunda geri adım atması neden oluyor.

Kurbanlık fiyatları ortalama 60 ila 110 bin TL 

Ancak, iddiaların aksine kurbanlık fiyatları ortalama 60 ila 110 bin TL aralığında alıcısıyla buluşuyor. Hayvanın özelliklerine göre fiyatlar düşebiliyor veya artabiliyor. Büyükbaşta hisse fiyatları 8 bin ile 11 bin TL arasındayken hisseye düşen miktar 25 ile 38 kg arasında değişiyor. Kesilmiş hazır eve teslim kurbanın kilo fiyatı ise 320 lira civarında satışa çıkıyor. 

Hisseli kurbanlıklarda fiyatlar

Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Dünya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada kurbanlık büyükbaş hayvanın 7 hisse olarak düşünüldüğünde hisse başı 20-25 kg ve fiyatın da 6 bin ila 10 bin lira arasında olduğunu söyledi. Ortalama bir hayvanın fiyatının 50-60 bin lira olduğunu kaydeden Tunç, fiyatların 100 bin liranın üzerine çıkması konusunda ise "Sonuçta dini vecibenizi yerine getiriyorsanız hissesi 5-6 bin liralık yeterli" dedi.

"Çok iyi bir şey istiyorsanız 100 bine de alırsınız" diyen Tunç, Küçükbaş hayvanlarda ise fiyatın 4 ile 6-7 bin lira aralığında değiştiğini kaydetti.

Yorumlar (0)