Tunus erken seçime gidiyor

Kays Said, önümüzdeki sene anayasa referandumunun 25 Temmuz tarihinde, erken parlamento seçimlerinin ise 17 Aralık tarihinde düzenleneceğini açıkladı.

DÜNYA 14.12.2021, 01:04
Tunus erken seçime gidiyor

Tunus Cumhurbaşkanı Said, 25 Temmuz 2022 tarihinde hükümet sisteminde değişiklik yapmak için anayasa referandumu, 17 Aralık 2022 tarihinde de erken genel seçim yapılacağını bildirdi.

Parlamento seçime kadar askıda

Ülkede önümüzdeki sene halk sandık başına gidip oy kullanacak. Said tarafından gerçekleştirilen açıklamada, önümüzdeki sene yapılacak olan seçimlerin tarihi duyuruldu. Buna göre, 25 Temmuz'da anayasa referandumu, 17 Aralık'ta parlamento seçimi yapılacak.

Anayasa üzerindeki değişikliklerin önümüzdeki aydan itibaren halka açık olarak online görüşme şeklinde gerçekleştirileceğini dile getiren Said, yeni seçime değin parlamentonun işlevsiz kalacağını da sözlerine ekledi.

Başbakan el-Meşişi'yi görevden almıştı

Cumhurbaşkanı Said, 25 Temmuz tarihinde Kartaca şehrindeki Devlet Başkanlığı Sarayı’nda yaptığı millete sesleniş konuşmasında, 'Tunus'un tehlike altında olduğu' gerekçesiyle Başbakan Hişam el-Meşişi'yi koltuğundan indirdiğini ve parlamento yetkilerini askıya aldığını kaydetmişti. Said, 22 Eylül tarihinde kendine çok geniş yetkiler veren yeni kararnamelere imza atmış ve Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı'na karşı sorumlu duruma gelmişti.

Yorumlar (0)