İkinci el otomobil pazarında işler açıldı

Bursa'daki oto pazarında 2'inci el araçlara talebin artması yüzleri güldürdü.

OTOMOTİV 14.12.2021, 01:33 14.12.2021, 01:48
İkinci el otomobil pazarında işler açıldı

Son dönemlerde durgunluk yaşayan 2'inci el oto pazarında geçtiğimiz hafta büyük bir yoğunluk meydana geldi. Araç satın almak isteyen yurttaşlar pazara akın etti. Fiyatların artmasına karşın satış yapabilen esnafın yüzü güldü. Söz konusu pazarda araç fiyatları 35 bin TL'den başlıyor. Yurttaşlar ise detaylı bir şekilde inceledikleri 2'inci el otomobillerden bütçelerine en uygun olanını satın alıyor. Uzun dönemdir durgunluk gözlenen pazarda bu hafta satışların iyi seyretmesi ve yurttaşların talep göstermesiyle birlikte, satanın da alanın da yüzü güldü. Bazı yurttaşlar ise fiyatları çok yüksek bulup yalnızca araçlara bakmakla yetindi. 

"93 model aracıma 120 bin TL veren var"

Bu hafta otomobil satışlarının patlama yaptığını söyleyen Yüksel Korkmaz, "Pazar bu hafta çok güzel. Araç satışı yapmaya yetişemiyoruz diyebilirim. Talep o denli fazla ki 28 yaşındaki aracıma 130 bin TL istiyorum. 120 bin TL veren oldu ama satmadım." dedi.

Pazarın hareketli olduğunu belirten Selçuk Terzi, "Pazarda çok şükür iş oluyor. Bence insanlar memnun, herkes araç satın alıyor. 3 tane aracın satıldığına bizzat şahit oldum." diye konuştu. 

2'inci elde en fazla 100 ila 200 bin TL arasındaki araçların satıldığı, döviz artışı ve cip krizi nedeniyle neredeyse 200 bin TL'nin altında sıfır araç kalmadığı kaydedildi. Galerici esnafı cip krizindeki sorunun 2022'nin ilk yarısından evvel çözüme kavuşamayacağını düşünüyor. 





























Yorumlar (0)