Trump’dan öz yeğenine ve New York Times gazetesine 100 milyon dolarlık dava

Eski ABD Başkanı Donald Trump, mali durumuyla ilgili 2018’de yeğeni Mary L.Trump’ın yazdığı Pulitzer ödüllü makale ve ülkesinin en köklü gazetelerinden biri olan New York Times’a 100 milyon dolarlık dava açtığını bildirdi

DÜNYA 22.09.2021, 16:13 23.09.2021, 13:26
Trump’dan öz yeğenine ve New York Times gazetesine 100 milyon dolarlık dava

Donald Trump kendisine komplo kurulduğu gerekçesiyle yeğeni Mary L. Trump ve New York Times'a dava açtığı haberi basına yansıdı.

Eski Başkan Trump'ın davayı, 2018'de yayınlanan ve 2019 yılında Pulitzer ödülüne layık görülen makale nedeniyle açtığı ifade edilerek, kendisine komplo kurulduğu ileri sürüldü.

Trump, yeğeni Mary Trump ve 3 New York Times muhabiri Susanne Craig, David Barstow ve Russell Buettner'a açtığı davada karşı taraftan 100 milyon dolar gibi astronomik bir rakam talep etti. Dava dilekçesinde, "Sanıklar, sinsi bir komploya girişerek  kamuya açık eserlerini haksız yere meşrulaştırma aracı olarak kullanıp, sadece kendi çıkarları için istismar ettiler" ifadeleri yazdı.

Yeğen Trump ve gazetecilerin "kişisel bir kan davası ve ün, kötü şöhret, beğeni ve finansal bir kazanç elde etme” ve siyasi gündemlerini ilerletme arzusuyla hareket ettikleri başkan tarafından iddia edildi. Toplamda 27 sayfa tutan dava dilekçesinde ayrıca, “Muhabirler Mary Trump'ı sürekli aradı ve kayıtları avukatlık ofisinden adeta kaçırarak gazeteye teslim etmeye ikna etti" ifadeleri yer aldı.

‘Bağımsız medya kuruluşlarını susturma girişimi’

New York Times'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, davaya itiraz edileceği öğrenildi. Gazetenin sözcüsü Danielle Rhoades Ha, "Times'ın Donald Trump'ın vergilerini kapsayan makalesi, kamu yararının önüne geçen bir konuda yapılan titiz bir haber olarak vatandaşları bilgilendirmeye yardımcı oldu. Bu dava, bağımsız medya kuruluşlarını susturma girişimi ve buna şiddetle karşı çıkmayı planlıyoruz” dedi.

Mary Trump konuyla ilgili olarak, "Bence o bir kaybeden. Bu çaresizlik. Donald Trump, konuyu değiştirmeye çalışacak" açıklamasını yaptı.

Mary Trump daha önce de Donald Trump hakkında geçtiğimiz yıl yayımladığı çok satan kitabı ve  verdiği röportajlarda Trump'ın mali durumu ve ödediği vergilere ilişkin bilgileri New York Times'a ilettiğini kendisi açıkça söylemişti.  

Yorumlar (0)