Trump yine bombayı patlattı: Çin de Biden'ın kazanmasını istiyor

ABD Başkanı Donald Trump seçim yaklaştıkça Biden iddialarına bir yenisini daha ekledi. Trump, "Çin de Biden'ın kazanmasını istiyor. Eğer kazanırsa ülke ekonomimiz yerle bir olur." dedi.

DÜNYA 27.08.2020, 01:10
Trump yine bombayı patlattı: Çin de Biden'ın kazanmasını istiyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde seçimin yaklaşmasıyla Başkan Trump Demokrat rakibi Biden için ortaya attığı iddialarına her gün bir yenisini ekliyor.

Daha önceden katılmış olduğu bir programda, Biden'ın Çin konusundaki tutumunu eleştiren Trump, "Eğer seçimleri ben kazanamazsam, ABD'nin sahibi Çin olacak. ardından ABD'liler Çince öğrenmek durumunda kalacak." demişti.

"Çin de Biden'ın kazanmasını istiyor"

Trump bu defa, Çinli liderler ve Çin devlet medyasının Amerika'da 3 Kasım tarihinde düzenlenecek olan başkanlık seçimlerini rakibi Biden'ın kazanmasını istediğini iddia etti.

Trump sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, "Sıcak Gelişme: Çin devlet medyası ve Çinli liderler, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki seçimleri Biden'ın kazanmasını istiyor. Eğer bu olursa ki olmayacak, Çin ülkemizin sahibi olacak." dedi.

"Biden'ın kazanması durumunda borsamız çöker"

Trump, Biden'ın Çin'in desteğiyle seçimleri kazanmasıyla bunun ekonomik etkileri olacağına da dikkat çekerek, "Eğer Biden seçimi kazanırsa, mevcut haliyle rekor kıran borsamız da tam olarak çöker." dedi.

Yorumlar (0)