Trump ve bakanının gerginliğinden istifa mı çıkacak?

ABD Adalet Bakanı Barr, Başkan Trump'la "Twitter" konusunda yaşadıkları anlaşmazlık yüzünden istifa edebilir.

DÜNYA 19.02.2020, 16:01
Trump ve bakanının gerginliğinden istifa mı çıkacak?

Reuters haber ajansı, ABD Adalet Bakanı William Barr'a yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre Başkan Donald Trump'la yaşadıkları "Twitter" anlaşmazlığı yüzünden Barr'ın istifa edebileceğini öne sürdü. Bakanlık sözcüsü Kerri Kupec ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Adalet Bakanı Barr'ın "istifa etmek gibi bir planı olmadığını" söyledi.

The Washington Post gazetesi ise Salı günü yaptığı haberde Barr'ın Trump'a yakın kişilere ABD Başkanı'nın Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar hakkındaki endişelerini aktardığını söyledi ancak Barr'ın doğrudan Trump'la görüşüp görüşmediği henüz bilinmiyor.

Barr neden Trump'ın çevresiyle konuşuyor?

Bakan Barr'a yakın olan ve The Washington Post'a konuşan bir kaynak, Barr'ın "sınırlarının" olduğunu ve içinde bulunduğu durumu Trump'a yakın kişilerle paylaşmasının arkasında bu kişilerin de Trump'la konuşarak Adalet Bakanlığı'nın soruşturma sürecine karışmaması önerisinde bulunacağı düşüncesinin olduğunu söyledi.

Trump, Barr'ın işini zorlaştırdığını itiraf etti

ABD Adalet Bakanı Barr, geçtiğimiz hafta ABC News isimli bir kanalda verdiği röportajda ABD Başkanı Trump'ın bakanlık soruşturmaları hakkında tweet atmasının işini oldukça zorlaştırdığını ve böyle giderse devam edemeyebileceğini söylemişti. Trump ise Salı günü yaptığı açıklamada "Barr'ın işini zorlaştırıyorum buna katılıyorum. Adalet Bakanımız oldukça sağlam bir insan" demişti.

Trump-Barr ikilisinin arası niye gerildi?

Trump ve Barr arasında yaşanan gerginlik, Trump'ın uzun süredir arkadaşı danışmanı olan Roger Stone'un tutuklanması ve yargılanması üzerine ortaya çıktı. Amerikan Kongresi'ne 7 kez yalan söylediği anlaşılan Stone'a bakanlığın kaç yıl ceza verileceği önerisinin geri çekilmesi üzerine ABD Başkanı'nın davaya müdahil olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Trump'ın, attığı tweetler yüzünden bakanlık yetkililerini baskı altına aldığı ve Barr'ın buna izin verdiği öne sürülmüştü.

ABC'de konuşan Barr ise "arka plandan devamlı olarak yorum yapıldığı sürece" işini yapamadığını ve "Adalet Bakanlığı davaları hakkında tweet atılmasının sonlanması" gerektiğini söylemişti. Başkan Trump ise sosyal medyanın kendisine bir "ses verdiğini" söyleyerek Barr'ın önerisini reddetmişti.

Yorumlar (0)