Trump'tan son gün F-35 imzası!

Trump, Beyaz Saray'daki son gününde çok konuşulacak bir F-35 hamlesi yaptı. Görevinin son gününde atılan imza ile ilgili Biden'ın da hamle yapması bekleniyor.

DÜNYA 21.01.2021, 09:06 22.01.2021, 09:34
Trump'tan son gün F-35 imzası!

Son kez "ABD Başkanı" olarak anıldığı dün Donald Trump'tan şaşırtan bir hamle geldi. ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'ın görevinin son gönünde BAE'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) F-35 tipi savaş uçağının satışını onaylayan bir anlaşma imza attığı kaydedildi.

ABD ve BAE anlaşması ile ilgili bilgi sahibi olan kaynakların konuştuğu Reuters, ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'ın, Birleşik Arap Emirlikleri yönetimine satılması için 50 adet F-35 tipi savaş uçağını ve 18 adet SİHA'yı (Silahlı İnsansız Hava Aracı) serbest bıraktığını yazdı. 

Joe Biden'dan açıklama geldi

Abu Dabi'ye F-35 ve SİHA satışını içeren karar; selefinin iptal ettiği anlaşmalara geri dönen, yasaklarını apar topar kaldırarak Beyaz Saray'daki ilk gününe çok hızlı başlayan ABD Başkanı Joe Biden'ın da gündemine apar topar girdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Orta Doğu'daki en önemli müttefiklerinden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri, yıllardır ABD'den F-35 savaş uçağı satın almayı istiyordu.

Abu Dabi yönetiminin F-35 talebinin önü ise, İsrail ile ikili ilişkilerin 2020 yılının Kasım ayında imzalanan anlaşma ile normalleştirmesi sonrası açılmıştı.

Yorumlar (0)