Trump'tan Hamaney'e: Sözlerine dikkat et!

Trump'tan Hamaney'e "Sözlerine çok dikkat et" uyarısı geldi. Trump, "İran'ın sözde dini lideri, ki son dönemde o kadar da yüce değil, Amerika ve Avrupa ile ilgili bazı kötü laflar etmiş. İran'ın ekonomisi kötü gidiyor ve halkı da acı çekiyor. O (Hamaney) sözlerine çok dikkat etmeli" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 18.01.2020, 07:42
Trump'tan Hamaney'e: Sözlerine dikkat et!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ile ilgili sözlerine atfen, "O (Hamaney) sözlerine çok dikkat etmeli." uyarısı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İran'ın sözde dini lideri, ki son dönemde o kadar da yüce değil, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ile ilgili bazı kötü laflar etmiş. İran'ın ekonomisi kötü gidiyor ve halkı da acı çekiyor. O (İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney) sözlerine çok dikkat etmeli!" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin 3 Ocak’ta Bağdat Havalimanı'nda İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’yi hava saldırısıyla öldürmesinin ardından, İran da 8 Ocak’ta Amerika Birleşik Devletleri kuvvetlerinin konuşlandırıldığı el-Esed ve Erbil üslerine füze saldırısı düzenlemiş ve iki ülke arasındaki gerginlik had safhaya ulaşmıştı.

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD üslerine yapılan saldırı sonrası üslubunu iyice sertleştirmiş, son olarak dünkü cuma namazında İranlılara hitaben yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'a "palyaço" benzetmesi yapmış, ABD'ye yönelik saldırılar için de "Allah'ın eli" tanımını kullanmıştı. Ayetullah Ali Hamaney, "İran'ın bir dünya gücüne böylesi bir tokat atacak güçte olduğu gerçeği, Allah'ın elini gösteriyor" demişti.

Yorumlar (0)