Hamaney: Allah'ın günüydü!

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney cuma namazı vaazında, İran'ın Irak'taki ABD hedeflerine yönelik füze saldırıları için bir dünya gücünün “yüzüne tokat atma” konusunda İran'a ilahi bir destek sağlandığını söyledi. 

DÜNYA 17.01.2020, 13:51 17.01.2020, 14:54
Hamaney: Allah'ın günüydü!

İran İslam Devrimi'nin 33'üncü yılı sebebiyle 2012 yılından bu yana ilk kez cuma namazı kıldıran Hamaney, vaaz sırasında nükleer programı engellemek amacıyla konulan ABD yaptırımlarının İran'ı yıldıramayacağını söyledi.

Tahran'ın merkezinde dinî liderin vaazını dinlemek üzere toplanan ve televizyonlardan canlı yayınlanan vaazda Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'a "soytarı" derken, binlerce kişi de "Amerika'ya ölüm" sloganları attı.

Dinî lider, ABD'nin Irak'taki üslerine gerçekleştirilen misillemeyi "Allah'ın günü" olarak nitelendirdi ve saldırı dolayısıyla ABD'nin imajının havaya uçtuğunu kaydetti.

Kasım Süleymani suikastı, ABD üslerine düzenlenen füze saldırıları ve "yanlışlıkla" düşürülen Ukrayna uçağının ardından İran'da günlerdir süren huzursuzluk hâlinden sonra vaaz veren Hamaney, Washington'un terörist doğasını gösterdiğini söyleyerek, "İran'ın dünya gücüne böyle bir tokat atma gücüne sahip olması Allah'ın elini gösteriyor" dedi.

Yorumlar (0)