Trump'tan Amazon'a engel!

ABD Başkanı Trump'ın, Amazon'a yönelik eleştirilerinden sonra Pentagon, Amazon'un da finale kaldığı 10 milyar dolarlık bulut bilişim ihalesini durdurdu.

DÜNYA 02.08.2019, 20:46 03.08.2019, 09:02
Trump'tan Amazon'a engel!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Amazon'a yönelik eleştirilerinin ardından ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon), Amazon'un da finale kaldığı 10 milyar dolarlık bulut bilişim ihalesini askıya aldığı belirtildi.

Pentagon Sözcüsü Elissa Smith'in yaptığı açıklamaya göre, bakanlık, ihaleyle ilgili süreçler tamamlanana kadar herhangi bir karar verilmeyeceğini açıkladı.

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde ise Savunma Bakanı Mark Esper'in, Trump'ın Amazon'a yönelik endişelerini dile getirmesinden sonra, Amazon ve Microsoft'un finale kaldığı 10 milyar dolarlık ihaleyi "yeniden gözden geçirme kararı" verdiği kaydedildi.

CUMHURİTEYÇİ SENATÖRLER ENDİŞELİ

Söz konusu haberlerde ihaleyi Amazon'un kazanmaya yakın olduğu ve Trump'ın bundan memnun olmadığını dile getirdiği belirtildi.

Washington Post gazetesinin de sahibi olan Jeff Bezos ile yıldızı barışmayan Trump'ın, askeri hassas bilgilerin de içinde yer aldığı projenin Amazon'a gitmesini istemediği aktarılıyor.

Diğer taraftan gizli ve hassas birçok askeri bilginin kapsamına girdiği Ortak Girişim Savunma Altyapısı (JEDI) isimli bulut bilişim projesi, özellikle ABD Kongresinde de tartışmalara yol açmıştı.

Bazı Cumhuriyetçi senatörler, Amazon'un ihaleyi kazanmasından endişe duyduklarını belirtmişti.

Yorumlar (0)