Trump inat etti: Çin virüsü!

ABD Başkanı Donald Trump, "Birçok ABD'li evinden çalışabiliyor, evden çalışsın. Sağlık ve yemek gibi sektörlerde çalışanların bunu yapma imkanı yok ama onlar da kendilerini güvende tutmak için ellerinden geleni yapmalı." şeklinde konuştu. "Çin virüsü" ifadesini kullanmaya devam eden Trump, "Çin, ordumuzun onlara virüsü götürdüğü iddiasını yalanlayana kadar bunu söylemeye devam edeceğim" dedi.

DÜNYA 18.03.2020, 10:04
Trump inat etti: Çin virüsü!

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili mümkünse evden çalışılması, buna imkanı olmayanların ise kendilerini koruması için çaba göstermesi çağrısı yaptı.

Trump, Covid-19 ile ilgili dün 15 günlük eylem planı açıkladıklarını anımsatarak, "Birçok ABD'li evinden çalışabiliyor öyle yapsın. Sağlık ve yemek gibi sektörlerde çalışanların bunu yapma imkanı yok ama onlar da kendilerini güvende tutmak için elinden geleni yapmalı." diye konuştu.

Ülke içinde de seyahat kısıtlaması gelebileceğini belirten Trump, "Evinizde kalın ve tadını çıkarın. Mecbur kalmadıkça bir yere gitmeyin." ifadelerini kullandı.

"'Biz kazandık' diyeceğiz!"

Trump, ülkedeki Covid-19 testlerinin de yeterli miktara ulaşması için çalıştığının altını çizerek, eyaletlere de kendi sınırları içerisinde test geliştirme imkanı tanıdıklarını belirtti.

Salgını yeneceklerine dair inancını asla kaybetmeyeceğini söyleyen Trump, "Bir gün bu sahnede duracağız ve 'biz kazandık' diyeceğiz." şeklinde konuştu.

"Çin virüsü"

Twitter'da Covid-19'u "Çin virüsü" olarak nitelendirdiği anımsatılan Trump, "Çin, ordumuzun virüsü onlara götürdüğüne dair yanlış bilgi veriyor. Bu yanlış. Nereden geldiğini söylemeliyim. Çin'den geldi. Askerimiz bu virüsü kimseye getirmedi" ifadelerini kullandı.

Trump, yeni tip koronavirüsten "Çin virüsü" olarak bahsetmeye devam edeceğinin altını çizerek, "Çin, ordumuzun onlara virüsü götürdüğü iddiasını yalanlayana kadar bunu söylemeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Covid-19 başında virüsün ciddiye alınmaması yönünde yaptığı çağrılar nedeniyle eleştirilen Trump, "Ben daha pandemi ilan edilmeden bunun büyük bir salgın olduğunu hissetmiştim." değerlendirmesinde bulundu.
 

Yorumlar (0)