Trudeau, ırkçılığa karşı diz çöktü! Geçmişini unutmuşçasına...

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ırkçılık karşıtı düzenlenen protestolara diz çökerek destek verdi. Bunun üzerine Trudeau'nun, geçmişte çektirdiği "ırkçı" fotoğraf hatırlatıldı. 

DÜNYA 06.06.2020, 14:28 06.06.2020, 14:35
Trudeau, ırkçılığa karşı diz çöktü! Geçmişini unutmuşçasına...

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesinin ardından başlayan şiddetli protestolar, Kanada'da da sürüyor.

Kanada'da polis şiddetine ve ırkçılığa karşı protesto gösterileri hızla devam ediyor.

Ulusal Muhafızları sokağa indiren ve eylemcileri tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştirmekten çekinen Kanada Başbakanı Justin Trudeau, son olarak ilginç bir harekete imza attı. 

Parlamento binası önünde düzenlenen protesto gösterilerinde polis şiddetine ve ırkçılığa karşı tam 3 defa diz çöken Kanada Başbakanı Trudeau, eylemciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Kanada Başbakanı'nın diz çöktüğü esnada bazı eylemciler, Trudeau'nun Trump'a karşı ses çıkarması gerektiğine dair sloganlar attı.

Söz konusu görüntülerin ardından tepki gösterilen Trudeau, öncende çektirdiği "ırkçı" fotoğraf sebebiyle eleştirildi. Kanada Başbakanı'nın yaklaşık 20 sene önce bir okul partisinde çektirdiği ve yüzünün siyaha boyalı olduğu görülen fotoğraf aniden tüm sosyal medya platformlarında yayıldı. 

Time dergisinin yayınladığı fotoğrafta, Trudeau, yüzü tamamen siyaha boyanmış vaziyette görünüyordu. 

Siyahi olmayı dalga konusu haline getirmekle suçlanan Trudeau,  ABD'li senatör tarafından da hedef haline getirildi. 

Senatör Joseph Theodore Lewis, Trudeau'nun ırkçılığa son vermek için diz çöktüğünü ve bunun ne demek olduğunu anlamadığını ifade etti. Lewis, diz çökmenin, ırkçılığın sonlandırılması için yüzünü siyaha boyamak kadar etkili olduğuna dikkat çekti. 

Yorumlar (0)