Topraklarından petrol fışkıran Suriye’de akaryakıt krizi yaşanıyor

Esad rejiminin hâkim olduğu bölgelerde akaryakıt krizi yaşanıyor.

DÜNYA 01.04.2021, 15:15 01.04.2021, 18:15
Topraklarından petrol fışkıran Suriye’de akaryakıt krizi yaşanıyor

Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle akaryakıta ulaşımda güçlükler çekilmesi yaşam koşullarını olumsuz etkiliyor.

PKK, devlet gibi çalışıyor

Suriye’nin bazı noktalarında varlığı devam eden PKK/YPG terör örgütü kendisine olan borçları nedeniyle Şam yönetimine akaryakıt sağlamayı askıya aldı. Terör örgütünün petrol sevkıyatını durdurmasının ardından ise Şam yönetiminin hakim olduğu bölgelerde halkın akaryakıta ulaşımında yaşadığı zorluklar önemli bir sorun haline geldi.

Duraklarda metrelerce kuyruk oluşuyor

Şam yönetimi altındaki şehirlerde akaryakıt sorunu nedeniyle toplu taşıma araçları kontak kapatma noktasına gelirken evlerine ya da işlerine gitmek isteyen insanlar toplu ulaşım duraklarında metrelerce kuyruk oluşturarak beklemek durumunda kalıyor.

Kentlerdeki toplu taşıma sisteminin durma noktasına gelmesi sonucu okula veya işe gitmek isteyenler, otobüs ve dolmuş durakları önünde saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Aynı şekilde araç sahipleri ise akaryakıt alabilmek umuduyla dolum istasyonlarında saatlerce beklemekten kurtulamıyor.

Enerji kaynaklarının bulunduğu bölgelerin önemli bir kısmı PKK işgali altında bulunan Şam yönetimi ise çareyi ulaşıma zam yapmakta arıyor. 

Şehirlerarası ulaşım durdu

Mazot probleminin had safhaya çıktığı Suriye’de şehirlerarası ulaşıma da ara verildi. Şam yönetiminin hâkimiyeti altındaki bölgelerde akaryakıt sıkıntılarının yaşanmasından kaynaklı ulaşım seferlerinin iptal edilmesi karşısında çaresiz kalan bölge halkı ise kendi imkanları doğrultusunda seyahat etmenin yollarını arıyor.

Yorumlar (0)