Theresa May'dan 'oylama' sinyali

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit hakkında açıklama yaptı. May, parlamrntoya sunulan tasarı reddedilirse dördüncü kez oylama yapılabileceğini belirtti.

DÜNYA 21.05.2019, 22:07
Theresa May'dan 'oylama' sinyali

Theresa May, Brexit anlaşmasına ilişkin yasa tasarısını içeriğine değindi.

May, "Bu konuda defalarca kendi görüşümü açıkça ortaya koydum. Bunun yapmamız gereken bir şey olduğuna inanmıyorum çünkü İngilizlerden ikinci kez oy kullanmalarını istemek yerine ilk referandumun sonucunu gerçekleştirmemiz gerektiğini düşünüyorum ancak parlamentoda bu önemli konudaki gerçek ve samimi hissin de farkındayım. Hükümet, bu yüzden ayrılma anlaşmasıyla ilgili yasasında ikinci bir referandum yapıp yapmama konusunda oy kullanma zorunluluğu getirecek" dedi.

Anlaşmayı onaylamak için ikinci bir referandum isteyen parlamenterlere seslenen May, "Bir anlaşmaya ihtiyacınız var ve bu yüzden de ayrılma anlaşması onaylanmış olmalı. Dolaysıyla bir yol bulmalarına yardım etmemiz gerektiğini düşünüyorum ve şimdi bunu yapmak için son bir şans olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

BREXIT'TE SON DURUM

İngiltere'de 23 Haziran 2016’da yapılan referandumda halk, yüzde 48’e karşı yüzde 52 ile AB'den ayrılma yönünde karar almıştı. 29 Mart'ta gerçekleşeceği düşünülen Brexit, parlamenterlerin May'in AB'yle vardığı anlaşmayı onaylamaması sebebiyle önce 12 Nisan'a, daha sonra da 31 Ekim'e ertelenmişti.

Yorumlar (0)