Teksas okul katliamında ihmalle suçlanmıştı! Polis şefi istifa etti

Teksas'ta 21 kişinin ölümüne sebep olan okul saldırısında ihmal ile suçlanan polis şefinin vazifesinden istifa ettiği belirlendi.

DÜNYA 03.07.2022, 10:21 04.07.2022, 09:49
Teksas okul katliamında ihmalle suçlanmıştı! Polis şefi istifa etti

Robb İlkokuluna gerçekleştirilen silahlı saldırıya geç müdahale etmekle suçlanan Uvalde okul bölgesinde polis şefi olan Pete Arredondo, açığa alınmıştı. Daha sonrasında ise polis şefi Uvalde Belediye Meclisindeki vazifesinden istifa ettiğini duyurdu.

Yaşanan olay sonrasında açıklama yapan Arredondo, “Şu an için saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Sağlıklı bir şekilde ilerlemesi adına istifamın Uvalde için en iyi karar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ne olmuştu?

24 Mayıs günü "AR-15" tipi otomatik silahıyla Uvalde kasabasında bulunan Robb İlkokulu'na saldırı gerçekleştiren 18 yaşındaki Salvador Ramos, iki sınıfa girerek2 öğretmeni ve 19 çocuğu vurarak katletmişti.

İddialara göre, Uvalde polisi saldırı anında herhangi bir faaliyette bulunmamıştı. Saldırganın okula girmesi sonrasında dışarıda duran ailelerin ısrarı ve yalvarışlarına rağmen polis Arredondo, 1 saat 17 dakika kadar olaya müdahale etmemekle suçlanmıştı.

Saldırının sonrasında ise Teksas Halk Güvenliği Departmanı Direktörü Steven McCraw, bir basın toplantısı gerçekleştirerek, "Polis çocukların tehlike altında olmadığını düşündü. Bu sebeple taktik ekiplerini bekledi” demişti.

“Saldırgan eylemlerine devam etti, bu yanlış bir karardı”

Halk Güvenliği Departmanı Direktörü Steven McCraw, "O esnada olay yeri polisi, etken bir saldırgan halinde barikatların arkasında sığınmış bir kişiye geçildiğini düşünüyordu. Fakat edinilen bilgilere göre, o sınıfta bulunan çocuklar tehlike altındaydı ve saldırıda bulunan kişi eylemlerine devam ediyordu. Bu, hatalı bir karardı" şeklinde ifade etmişti.

10 Haziran günü bir basın kuruluşuna açıklama yapan Uvalde okul bölgesi polis şefi Pete Arredondo, “Silahlı saldırının gerçekleştiği gün beni yavaşlatır diye telsizi yanıma almadım. O anda kendimi ekipleri idare eden sorumlu amir olarak düşünmedim. Asıl yetki üst düzey farklı birisine devredildi diye düşündüm” açıklamasında bulunmuştu.

“Sefil bir başarısızlık” değerlendirmesi yapıldı

Polis şefi ifadelerinin devamında, “Saldırganı kışkırtmamak adına etmemek okulun koridorunda 40 dakika kadar bekledim. Ben, saldırı günü kimseye ‘sınıfa girmeyin’ şeklinde bir emir vermedim, yalnızca gereken desteği istedim" demişti.

Edinilen bilgilere göre Steven McCraw, saldırı hakkında gerçekleştirilen soruşturma kapsamında 21 Haziran günü eyalet meclisi senato grubuna verdiği ifadede de Uvalde polisinin saldırı esnasındaki müdahalesini "sefil bir başarısızlık" olarak değerlendirmişti. Uvalde okul bölgesi polis şefi Pete Arredondo’yu yaşananlardan ötürü sorumlu göstererek onu "çocukların hayatını önemsememek ve polislerin hayatını korumakla" suçlamıştı.

24 Haziran günü ise Arredondo, açığa alınmıştı.

Yorumlar (0)