"Tek taraflı yaptırımlar popüler oldu"

Rusya, Avrupa Birliği'nin Türkiye’ye yönelik yaptırımlarına tepki gösterdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşbirliği Dairesi Başkanı Andrey Kelin, tek taraflı yaptırımların popüler hale geldiğini ve Rusya'nın bu tarz bir diplomasiye karşı olduğunu vurguladı.

DÜNYA 18.07.2019, 11:53 18.07.2019, 11:59
"Tek taraflı yaptırımlar popüler oldu"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşbirliği Dairesi Başkanı Andrey Kelin, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye yönelik yaptırımlarına tepki gösterdi. 

Kelin, yaptırımların sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı dâhilinde alınabileceği ilkesine bağlı olduklarını açıkladı.

Tek taraflı yaptırımların günümüzde çok popüler bir araç haline geldiğini vurgulayan Kelin, "Özellikle de ABD’lilerde oldukça gelişmiş durumda, binden fazla farklı yaptırım alanları var. Bu, uluslararası hukukun yerini, belli devletler ve devlet gruplarınca uydurulan bir düzene bırakmasına yol açan bir konsept. Ayrıca siyasi konjonktürden bağımsız olarak uygulanıyor, çoğunlukla da ivedilikle." diye konuştu.

"Biz diplomasinin bu tür metotlarla yürütülmesine karşıyız"

Kelin, AB'nin Türkiye’ye uyguladığı yaptırımların da bu 'uydurma' konseptin bir parçası olduğuna dikkat çekerek, “Biz diplomasinin bu tür metotlarla yürütülmesine karşıyız.” dedi. 

Andrey Kelin, Rusya’nın Türkiye ile iyi ilişkilerini ve iş birliğini sürdüreceğini kaydetti. 

Yorumlar (0)