Taliban'dan Kabil Havalimanı açıklaması

Taliban, Hamid Karzai Havaalanı'ndaki teknik aksaklıkların giderildiğini ve uluslararası uçuşların sürdürülebileceğini duyurdu.

DÜNYA 26.09.2021, 22:18 27.09.2021, 12:39
Taliban'dan Kabil Havalimanı açıklaması

Ülkedeki geçici Taliban hükümetinin 'Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü' Abdul Kahar Balkhi, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, havaalanından yapılacak uçuşlar çerçevesinde tüm hava yolu firmalarıyla iş birliği içerisinde hareket edeceklerini kaydetti.

Balkhi, Kabil Havaalanı'ndaki teknik sorunların giderildiğine işaret ederek, daha evvel uçuş yapan tüm hava yolu firmaları ve ülkelerin yeniden buraya uçuşlarını sürdürebileceklerini beklediğini bildirdi.

Ülkedeki siyasi değişimin, havacılık sektöründe birtakım sorunlara yol açması sebebiyle hava yolu ulaşımının geçici olarak durdurulduğunu dile getiren Balkhi, yurt içi seferlerinin de başlayabileceğinin altını çizdi.

ABD askerleri zarar verip gitmişti

Taliban'ın ülkede kontrolü ele geçirmesinin akabinde ABD askerlerinin havaalanından ayrılmadan evvel radar sistemlerine ve bazı ekipmanlara zarar vermesi sebebiyle ağustosta Kabil Havaalanı uçuşlara kapatılmıştı.

Yorumlar (0)