"Soyunma odalarında buluşmuyoruz"

"Dünyanın en genç başbakanı" Sanna Marin, bir kadın liderliğindeki hükümetin nasıl çalıştığı sorusuna "Soyunma odalarında buluşmuyoruz" yanıtını verdi.

DÜNYA 23.01.2020, 19:18
"Soyunma odalarında buluşmuyoruz"

Davos Zirvesi'nde yaptığı konuşmada kendisine sorulan "kadın liderliğindeki hükümetin nasıl çalıştığı" sorusuna Finlandiya'nın 34 yaşındaki başbakanı Marin, "Soyunma odalarında buluşmuyoruz" cevabını verdi.

"Medyanın dikkatine çok fazla odaklanmadım"

Finlandiya'nın başbakanı olmasına karşı verilen küresel tepki hakkında "Aslında medyanın dikkatine çok fazla odaklanmadım" diyen Marin, Finlandiya’nın koalisyon hükümetindeki beş partinin hepsinin kadınlar tarafından yönetildiğini hatırlattı.

"İlk değilim"

Marin, ülkesinde ilk kadın başbakanın 2003 yılında Anneli Jäätteenmäki olduğunu söyledi.

Finlandiya'nın kadın liderliğindeki hükümetinin şu anda nasıl çalıştığı sorusunın yöneltildiği Marin, "Erkek egemenliğinin olduğu bir ofis nasıl çalışıyorsa öyle. Soyunma odası konuşmaları ya da toplantıları yapmıyoruz." diye konuştu.

"Kocamla ebeveyn iznini ikiye böldük"

Genç başbakan, "ebeveyn izninin reformu" ile ilgili ,Çok az sayıda baba çocuklarıyla zaman geçiriyordu. Kocamla ebeveyn iznini ikiye böldük. Her birmiz 6'şar ay işten izin aldık. Böyle bir politika reformu herkesin yararına, bu yüzden gemideki herkese ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)