Şoygu emri verdi: Batılı ülkelerin silahlarını yok edin!

Rus ordusu tarafından ele geçirilen bölgelerin Ukrayna kuvvetleri tarafından bombalandığını kaydeden Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Batılı ülkeler tarafından Ukrayna'ya gönderilen silahları imha edin." emrini verdi.

DÜNYA 18.07.2022, 12:45 Hakan Öksüz
Şoygu emri verdi: Batılı ülkelerin silahlarını yok edin!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlangıcından bu yana yaklaşık 5 ay geçti. Planladığı gibi hızlı şekilde Ukrayna ordusuna diz çöktüremeyen Rusya, kuvvetlerini Donbas bölgesine kaydırdı. Ukrayna'nın doğu bölgesindeki çatışmaların şiddeti günden güne artıyor. Rus ordusu tarafından atılan füzeler, zaman zaman Ukrayna'daki sivil yerleşim bölgelerine düşüyor. 

Donbas bölgesindeki çatışmalar şiddetlendi

Ukrayna, kendisine yapılan saldırılara füzelerle karşılık veriyor. ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinden silah yardımı alan Ukrayna, direnişe devam ediyor. Batılı ülkelerden gönderilen silahları imha edeceklerini bildiren Rusya, harekete geçti. Orduya emir veren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Batılı devletlerin yardım olarak Ukrayna'ya yolladığı silahları yok edin." dedi.

"Ukrayna, tarlalarda yangın başlatmak için füze fırlatıyor"

Edinilen bilgilere göre Rus ordusunun önceliği, Batılı ülkelerin gönderdiği silahların imha edilmesi oldu. Ukrayna'ya ait uzun menzilli füzelerin vurulmasını isteyen Şoygu, Rusya'nın sivil yerleşim bölgelerinin bu şekilde güvende tutulabileceğini düşünüyor. Bu silahların Rusya'nın ele geçirdiği bölgeleri bombalamak için kullanıldığını kaydeden Şoygu, "Ukrayna, buğday tarlalarında yangın başlatmak için topçu silahlarını kullanıyor." ifadelerini kullandı.

Rus haber kanalları, savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 20'sinin ele geçirildiği bilgisini verdi. Rus ordusuna ait kuvvetlerin büyük kısmı, Donbas bölgesinde bulunuyor. Ukrayna, şubat ayından beri ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen milyarlarca dolarlık yardımlarla Rusya'ya direnmeye devam ediyor.

Yorumlar (0)