Kurban Bayramı tatilinde kaç kişi yaşamını yitirdi? Resmi açıklama geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında kaç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

YAŞAM 18.07.2022, 13:04
Kurban Bayramı tatilinde kaç kişi yaşamını yitirdi? Resmi açıklama geldi

Her sene olduğu gibi bu bayram sürecinde de meydana gelen trafik kazaları yürekleri yaktı. 1 haftayı aşan bayram tatilini ailelerinin yanında ve tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, trafikte yoğunluk oluşturdu. Bazı noktalarda yaşanan trafik kazaları ise birçok vatandaşın hayatına kaybetmesine sebep oldu. Konu hakkında bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7-18 Temmuz tarihleri arasını kapsayan Kurban Bayramı tatilindeki trafik kazaları ile ilgili detayları paylaştı. 

Bayram tatilinde meydana gelen trafik kazalarında 67 kişi yaşamını yitirdi

Bu bayram döneminde de birçok trafik kazasının meydana geldiğini vurgulayan Bakan Soylu, “7-18 Temmuz tarihleri arasını kapsayan bayram tatili sürecinde, ülke genelinde toplam 53 ölümlü trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda 67 vatandaşımızı kaybettik. Bunun yanı sıra son 10 seneye bakıldığında, 9-10 günlük bayramlara oranla bu sene ölümlü kaza sayılarında yüzde 56 oranında düşüş gözlemlendi. Can kaybı ise yüzde 54 oranında azaldı. Yaralı sayısı yüzde 24, kaza sayısı ise yüzde 17 oranında düşüş gösterdi. Bundan sonraki süreçte hedefimiz sıfır can kaybı olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)