Sokağa çıkma yasağı başladı, ortalık savaş alanına döndü!

İtalya'nın Napoli şehrinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçildi. Söz konusu yasağa karşı çıkan göstericiler ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. 

DÜNYA 24.10.2020, 09:20
Sokağa çıkma yasağı başladı, ortalık savaş alanına döndü!

Avrupa ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ile can kayıplarının artması üzerine ilk hamle İtalya'dan gelmişti. İtalya, bazı kentlerde sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar vermişti. 

Gece saatlerinde Campania Bölgesi'nde başlayan sokağa çıkma kısıtlaması ortalığı karıştırdı. Campania Bölgesi'nin başkenti olan Napoli'de birçok kişinin protesto gösterisi düzenlediği görüldü. 

İtalyan medyası, yönetimin yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin önlemlerine ve sokağa çıkma kısıtlamasına karşı çıkan insanların, polis ekiplerine havai fişek, meşale ve ses bombası fırlattığını bildirdi. Bunun üzerine karşılık veren polis ekiplerinin de biber gazı ile müdahalede bulunduğu ifade edildi. 

Napoli'de birçok alanda göstericiler ile polis ekipleri arasında çatışma çıktığı ve yaralıların olduğu belirtildi. Göstericilerin Campania Bölgesi'nin yönetim binasına doğru yürüdüğü ve sokağa çıkma yasağının uygulanması halinde kendilerine ödeme yapılması gerektiğine dair pankartlar tuttukları görüldü. 

İtalya'nın başkenti Roma'da da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına karşı çıkan göstericiler, caddenin ortasında meşale yakarak ortalığı savaş alanına döndürdü. 

Diğer bölgelerde de sokağa çıkma yasağı başlayacak

Lazio, Campania ve Lombardiya'nın ardından Kalabriya ve Piyomente bölgelerinde de sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 

İtalyan basını, Piyemonte bölgesinde 26 Ekim günü itibarıyla saat 23.00 ile saat 05.00 arasında sokağa çıkma yasağının uygulanacağını bildirdi. 

Kalabriya bölgesinde de 26 Ekim günü itibarıyla saat 23.00 ile saat 05.00 arasında sokağa çıkma yasağının uygulanacağı ifade edildi. Öte yandan, söz konusu bölgede ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime iki hafta boyunca ara verileceği kaydedildi. 

İtalya'nın başkenti Roma'da insanların toplu halde bulundukları meydan ve caddelerden bazılarına, polis ekipleri tarafından saat 21.00'da şerit çekildi. 

İtalya'da son durum nasıl?

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda durumun kritik olduğu ve mümkün olduğunca evde kalınması gerektiği ifade edildi. 

Ülkede son bir günde 19.143 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, söz konusu rakam pandeminin başlangıcından beri bir günde tespit edilen en yüksek vaka olarak kayıtlara geçti. 

İtalya'da şu ana kadar 484.869 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, 37.059 kişi pandemi kaynaklı yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)